09:38 11/09
Bank of Cyprus: Ξεπέρασε τα €3 δισ. τo τελικό βιβλίο προσφορών στην έκδοση χρεογράφων Tier 2
Υπερκαλύφθηκε περισσότερο από 10 φορές.
Αναφορικά με την πρόσφατη εξαγορά της Uniastrium Bank, o κ. Γ. Κυπρή ανέφερε πως η κίνηση είναι ανάλογη με την στρατηγική για είσοδο της Τράπεζας Κύπρου στη λιανική τραπεζική της Ρωσίας, παρά την τρέχουσα αναταραχή στις διεθνείς αγορές.
Η τραπεζική αγορά της Ρωσίας εμφανίζει προοπτικές, ενώ η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας αναμένεται να είναι καλύτερη από αυτή της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον κ. Κυπρή, η εξαγορά της Uniastrium θα προσφέρει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης. Η Uniastrium διαθέτει το 9ο μεγαλύτερο δίκτυο της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Τρ. Κύπρου.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει για ποιο λόγο η Ρωσία θα υπεραποδώσει άλλων αγορών. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως ο τραπεζικός κλάδος της Ρωσίας δεν έχει επαρκή διείσδυση κυρίως στη λιανική τραπεζική και στα στεγαστική δάνει. Για αυτό και εμφανίζει σημαντικές προοπτικές.
Η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου θεωρεί πολύ δυνατή τη διοικητική ομάδα της Uniastrium, ενώ χαρακτήρισε ισχυρή την κεφαλαιακή επάρκεια της Uniastrim.