Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 17-Σεπ-2008 10:25

    Καθυστερεί η χρηματοδότηση για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οσο εκκρεμεί η εκταμίευση των 35 εκατ. ευρώ από τις πιστώτριες τράπεζες για τη δεύτερη φάση της χρηματοδότησης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, τόσο δυσκολότερο γίνεται το έργο της διοίκησης για επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας στην αγορά.

    Εδώ και πέντε μήνες τα εργοστάσια της εταιρείας δεν λειτουργούν, ενώ από τις τράπεζες υποστηρίζουν ότι δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ προς την εταιρεία, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από στελέχη της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας πρόσφατα.

    Είναι εμφανές ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας με 35 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κάπου έχει "κολλήσει". Ίσως πρόκειται για την έγκριση από τις Βρυξέλλες, ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα με τον ενεχυριασμό των μετοχών του βασικού μετόχου κ. Θ. Λαναρά ή μπορεί και κάποιες τράπεζες να έχουν κάνει πίσω.

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κλεψύδρα του χρόνου για τον ιστορικό όμιλο και τους 1.200 εργαζόμενους τελειώνει, αφού μετά από τόσους μήνες εκτός αγοράς ποίοι πελάτες θα έχουν μείνει στην εταιρεία;

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου διαμαρτυρήθηκαν και στην κυβέρνηση αλλά και στις πιστώτριες τράπεζες για τη νέα "ένεση" ρευστότητας στον όμιλο, κατηγορώντας τους ότι "δηλητηριάζουν" τον ανταγωνισμό -παρά τα αντιθέτως λεγόμενα- και ότι και οι υπόλοιποι κλωστουφαντουργοί επιθυμούν να χρηματοδοτηθεί ο όμιλος Λαναρά με εγγύηση του δημοσίου, ώστε στο μέλλον και αυτοί να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ