Συνεχης ενημερωση
Με τέσσερις τηλεφωνικές συνομιλίες που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και έκλεισαν τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο τριμερές deal για τον ΟΤΕ.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έκλεισε η συμφωνία της Deutsche Telekom με τη MIG για τη μεταφορά του 20% περίπου των μετοχών που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ.
Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μίλησε μετά από πολύ καιρό με τον αντιπρόεδρο της MIG κ. Α. Βγενόπουλο και του μετέφερε προφορικά τη στήριξη της κυβέρνησης για το deal παρέχοντας και εγγύηση ότι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Deutsche Telekom για την επίτευξη στρατηγικής συμμαχίας.
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ενώ μία ημέρα μετά, την Κυριακή το μεσημέρι, ενημερώθηκαν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ.
Τη Δευτέρα ο κ. Αλογοσκούφης τηλεφώνησε και στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Peer Steinbrock, οι οποίοι εξέφρασαν την αμοιβαία ικανοποίηση τους για την επίτευξη της συμφωνίας. Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας φρόντισε να διαβεβαιώσει, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθειες για να βοηθήσει τη γερμανική επένδυση στη χώρα μας.
Επικοινωνία στο ίδιο κλίμα είχε ο υπουργός Οικονομίας και με την ηγεσία του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου.
-
19/12 Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα εκτεταμένο όγκο αρχείων για τον Τζέφρι Έπσταϊν
-
19/12 Wall: Κέρδη στην εβδομάδα για S&P 500 και Nasdaq με τεχνολογική ώθηση - Πτωτικά ο Dow
-
19/12 Ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, με επτά νεκρούς
-
19/12 Πετρέλαιο: Άνοδος λόγω Τραμπ-Βενεζουέλας - Πτώση 1% στην εβδομάδα
-
19/12 Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Ο Πούτιν θέλει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία και να κατακτήσει εδάφη του πρώην σοβιετικού μπλοκ
-
19/12 Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
-
19/12 Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα - Ιστορικό υψηλό το ασήμι
-
19/12 Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολέμου ΗΠΑ - Βενεζουέλας
-
19/12 Πολωνία: Ο πρόεδρος Ναβρότσκι κατηγορεί τους Ουκρανούς για "αχαριστία" ενώπιον του Ζελένσκι
-
19/12 Εκτός πλαισίου Πρεσπών ο Χρ. Μίτσκοσκι: "Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό"
-
Ρωσία: Χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για μη χρήση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων
-
"Αερομαχία" με τουρκικά F-16 στο Αιγαίο μετά από σχεδόν 3 χρόνια
-
Αν αυτό δεν είναι φθηνό, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της
-
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου προσκεκλημένος του Προέδρου των ΗΠΑ στο Κένεντι Σέντερ
-
Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα
-
Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη 23/12 - Διάθεση και σε ιδιώτες
-
Με νέο υπερπλεόνασμα κλείνει ο φετινός προϋπολογισμός - Παράθυρο για νέα μέτρα ελάφρυνσης
-
Η start up που ετοιμάζει "στρατό" 50.000 ρομπότ για αγορά εργασίας και ένοπλες δυνάμεις
-
ΑΔΜΗΕ για Κρήτη: Έσβησαν τα φουγάρα των τοπικών σταθμών με ορυκτά καύσιμα - Εξοικονόμηση €400-600 εκατ. ετησίως σε βάθος δεκαετίας
-
Goldman Sachs: "Ταύρος" για τις μετοχές το 2026 – Απίθανη μία ισχυρή διόρθωση ή μία bear market παρά τις υψηλές αποτιμήσεις
-
EE: Συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία τη διετία 2026-2027 με δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές (83)
-
Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα (79)
-
Ρωσία: Χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για μη χρήση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων (46)
-
SBU: Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του "σκιώδους στόλου" στη Μεσόγειο - Νοτιοανατολικά της Κρήτης το τελευταίο στίγμα του (41)
-
Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες - "Κλοπή" το σχέδιο της ΕΕ για τα ρωσικά assets (37)
-
Μακρόν: Να εξευρεθούν τρόποι για να ξαναρχίσει ο διάλογος με τη Ρωσία (18)
-
"Η επιχειρηματικότητα θέλει τόλμη και οι νέοι την έχουμε" (14)
-
Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης από τους παραγωγούς (10)
-
ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις 2,48 ευρώ στα πάγια τέλη της - Τι θα ισχύσει για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις (8)
-
Νέα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες από τις Βρυξέλλες: "Ναι στο διάλογο, όχι στην ταλαιπωρία της κοινωνίας" (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ