Συνεχης ενημερωση
“Αδύναμα” χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ, τα οποία αποδείχθηκαν χαμηλότερα τόσο των συγκλινουσών εκτιμήσεων, όσο και των προβλέψεων της χρηματιστηριακής.
Σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis, τα συνολικά έσοδα της Επιχείρησης αυξήθηκαν 7,4%, διαμορφούμενα στα 3,842 εκατ. ευρώ, με τις αρχικές εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής να αναμένουν κύκλο εργασιών της τάξης των 3,846 εκατ. ευρώ, ενώ των συγκλινουσών στα 3,837 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 15% στα 60,2 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις τόσο της χρηματιστηριακής, όσο και της αγοράς να αναμένουν κέρδη ύψους 94 εκατ. ευρώ. Η Μarfin Analysis αποδίδει την κάμψη της καθαρής κερδοφορίας της ΔΕΗ στις χρηματοοικονομικές και φορολογικές δαπάνες, αλλά και στις απώλειες της τάξης των 8 εκατ. ευρώ από την Tellas. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως τα κεφαλαιουχικά κέρδη από την πώληση της Tellas αναμένεται να καταγραφούν στα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, καθώς η διοίκηση αναμένει την λήψη της αναγκαίας έγκρισης της πώλησης από τις ρυθμιστικές αρχές.
-
16:51 Άτονη συνεδρίαση στην Wall Street εν όψει Χριστουγέννων - Κοντά σε ρεκόρ ο S&P 500
-
16:50 Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Σε ουδέτερη χώρα θα γίνει η ανάλυση του μαύρου κουτιού
-
16:46 Νέα ρήξη στις σχέσεις Αλγερίας-Γαλλίας: Το Αλγέρι επαναφέρει αίτημα αποζημιώσεων για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"
-
16:31 Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας
-
16:26 Απάντηση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Κάποια λόγια δεν έχουν για εμάς περισσότερη αξία "από τον κούφιο ήχο του ντενεκέ"
-
16:17 Η ρωσική FSB απέτρεψε "τρομοκρατική επίθεση" σε εγκαταστάσεις πετρελαίου της Transneft
-
16:06 Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε εργοστάσιο συνθετικού καουτσούκ στη ρωσική περιοχή της Τούλα
-
16:00 Πόσο θα αυξάνονται οι μισθοί ως το 2028
-
15:47 Γ. Βουτσινάς (ΚΕΕΕ) για τα αγροτικά μπλόκα: Ο διάλογος είναι πάντα το μέσο
-
15:42 Συνεχίζει να παίζει "καθυστερήσεις" η Ρωσία - Θα ζητήσει σημαντικές αλλαγές στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ
-
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Κώστα Ανεστίδη
-
Αυξημένες οι καθαρές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών φορολογίας
-
Αν δεν αντέχεις τη ζημιά, μην ζητάς το κέρδος
-
Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται επ’ αόριστον
-
Έφυγε από τη ζωή η Σύλβα-Καίτη Ακρίτα - Ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
-
Ο Ζελένσκι άνοιξε τα χαρτιά του: "Μία η βασική διαφωνία με τις ΗΠΑ στο ειρηνευτικό σχέδιο: το Ντονέτσκ"
-
Η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνικό εργοστάσιο στη Σελήνη εντός της επόμενης δεκαετίας
-
Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Ελληνικό όνομα ανάμεσα στα θύματα, πιθανότατα αεροσυνοδού
-
Global X: Οι ελληνικές μετοχές θα λάμψουν και το 2026 - Το ξεχωριστό "ατού" της Ελλάδας: στοιχεία ώριμης αγοράς με αποτιμήσεις αναδυόμενης
-
Τουρκία: Πώς έγινε η αεροπορική τραγωδία με θύμα τoν αρχηγό του στρατού της Λιβύης - Το SOS πριν τη συντριβή
-
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Κώστα Ανεστίδη (45)
-
Αυξημένες οι καθαρές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών φορολογίας (33)
-
Τριμερείς Συμμαχίες oυσίας (26)
-
Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται επ’ αόριστον (26)
-
Η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνικό εργοστάσιο στη Σελήνη εντός της επόμενης δεκαετίας (25)
-
Ο Ανδρουλάκης εκτιμά ότι... τελικά οι Πολίτες θα επιβραβεύσουν τη στάση του στην κάλπη (8)
-
Ουκρανία: Το ειρηνευτικό σχέδιο των 20 σημείων που παρουσίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι (7)
-
Ο Ζελένσκι άνοιξε τα χαρτιά του: "Μία η βασική διαφωνία με τις ΗΠΑ στο ειρηνευτικό σχέδιο: το Ντονέτσκ" (5)
-
Politico: Πώς η Ακροδεξιά οικειοποιήθηκε τα Χριστούγεννα (4)
-
Τουρκία: Πώς έγινε η αεροπορική τραγωδία με θύμα τoν αρχηγό του στρατού της Λιβύης - Το SOS πριν τη συντριβή (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ