Συνεχης ενημερωση
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΕΛ, κατέστη μικρομέτοχος των Μινωϊκών Γραμμών!!! Άρα η ΝΕΛ μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Απόστολου Βεντούρη θα μπορεί να συμμετέχει και στις γενικές συνελεύσεις των Μινωϊκών.
Υπενθυμίζεται ότι το πλειοψηφικό πακέτο των Μινωϊκών το κατέχει ο κ. Λασκαρίδης.
Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι κατανοητά, ενόψει της γνωστής αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων. Από εδώ και πέρα υπάρχει και μια άλλη ανεξήγητη (προς το παρόν) κίνηση της ΝΕΛ. Η ΝΕΛ έγινε μικρομέτοχος της ΑΝΕΚ και της Sea Star Κύπρου (όχι της Sea Star Ελλάδος).
Υπενθυμίζεται ότι η Sea Star προσφάτως αγόρασε το 15% των μετοχών της ΑΝΕΚ από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η Sea Star, της οποίας μεγαλομέτοχος μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου θα είναι ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, πρόκειται να αγοράσει τις εταιρείες ή τα πλοία του ομίλου Κ. Αγαπητού, τα οποία είναι ναυλωμένα από την ΑΝΕΚ.
Ο κ. Απόστολος Βεντούρης έγινε στρατηγικός επενδυτής της ΝΕΛ αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της από την ΑΝΕΚ. Ο κ. Κώστας Αγαπητός ήταν αυτός που πούλησε το πακέτο των μετοχών του της Hellenic Seaways στον κ. Λασκαρίδη, και παραιτήθηκε από την θέση του εμπορικού διευθυντή της ΝΕΛ.
-
12:23 PMI: Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο τέλος του 2025
-
12:21 Πεσκόφ: Η χριστουγεννιάτικη εκεχειρία εξαρτάται από την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με την Ουκρανία
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (35)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (16)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (4)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή τουλάχιστον 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ