17:48 09/09
Fourlis: Αύξηση 7,7% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο, στα 1,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη
Από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα.
Κάθε άλλο παρά "φυσιολογική" ήταν η χθεσινή απότομη άνοδος της μετοχής της Φουρλής που έκλεισε με κέρδη 10% σε νέο ιστορικό υψηλό (24,20 ευρώ) και με την κεφαλαιοποίηση του να διαμορφώνεται πλέον στα 1,23 δισ. ευρώ.
Και δεν μπορεί να αιτιολογηθεί ούτε από την τρέχουσα (γνωστή) ειδησεογραφία, ούτε από τον όγκο των συναλλαγών (χωρίς τα πακέτα οι συναλλαγές θα ήταν μόλις 34 χιλ. τεμάχια) και κυρίως επειδή το "τίναγμα" έγινε μετά το πέρας των κανονικών συναλλαγών στη διαδικασία των δημοπρασιών διαμόρφωσης της τελικής τιμής.
Το περίεργο είναι ότι από την έναρξη της συνεδρίασης και μέχρι τις 16:27 οπότε διενεργήθηκε η τελευταία πράξη, είχαν αλλάξει όλες κι όλες χέρια 14.100 μετοχές και μάλιστα γύρω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.
Μετά το πέρας της κανονικής συνεδρίασης όμως βρέθηκαν αγοραστές που απορρόφησαν επιθετικά προσφορά άλλων 20 χιλ. τεμαχίων στα 24,20 ευρώ εκτοξεύοντας την τιμή στο +10%.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, άντε τρία: Ή κάποιοι γνωρίζουν κάτι καλύτερα από την υπόλοιπη αγορά και έσπευσαν να προλάβουν τις εξελίξεις (οι οποίες κατά την περιρρέουσα σπερμολογία για την εταιρεία θα είναι "ηχηρές" προσεχώς), ή το κλείσιμο της μετοχής διαμορφώθηκε τεχνητά ή κάποιος έδωσε "λάθος" εντολή.
Η απάντηση προσεχώς στο ταμπλό.