11:10 27/11
Wood: Στα μεγάλα dividend stories του 2026 η Ελλάδα – Ποιες ελληνικές μετοχές αποτελούν "μαγνήτες" μερισμάτων με ισχυρούς ισολογισμούς και προοπτικές
Ποιες ελληνικές μετοχές κατατάσσονται στα πανευρωπαϊκά top picks.
Σε αντίθεση με τη περυσινή γενική συνέλευση όταν ο εκπρόσωπος του Δημοσίου είχε ζητήσει την περικοπή στο μισό του bonus που είχε προτείνει το διοικητικό συμβούλιο στα μέλη της διοίκησης, φέτος το υπουργείο Οικονομίας φάνηκε πιο γενναιόδωρο.
Έτσι, ενώ το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε φέτος τη χορήγηση bonus 100.000 ευρώ στο διευθύνοντα σύμβουλο και 75.000 ευρώ στα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου παρενέβη προτείνοντας bonus 100.000 και για τον πρόεδρο. Επιπλέον, πρότεινε την αύξηση της αποζημίωσης του κ. Χριστοδούλου, από τις 140.000 στις 200.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ ζήτησε να καταστεί ανενεργή η απόφαση, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δημόσιο για την πρόταση, αλλά και τη γενική συνέλευση για την έγκριση.