Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 12-Απρ-2007 09:38

    Οι ΑΤΤΙΚΑΤ-Παρνασσός και ο... Άγιος Κοσμάς

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η χθεσινή είδηση σχετικά με το διαγωνισμό της Ολυμπιακά Ακίνητα ότι η Σείριος πλειοδότησε στο διαγωνισμό  για το κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Αγ. Κοσμά προκάλεσε την μεγάλη άνοδο των μετοχών των ΑΤΤΙΚΑΤ και Παρνασσός στο Χ.Α.

    Η Σείριος είναι θυγατρική της κατασκευαστικής Παρνασσός η οποία με τη σειρά της ελέγχεται σε ποσοστό 60,6% από το βασικό μέτοχο της ΑΤΤΙΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Παρνασσός βρέθηκε στο +18,6% (κλείσιμο στα 1,53 ευρώ) με συναλλαγές 860 χιλιάδων τεμαχίων. Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση (10/4) η μετοχή της Παρνασσός είχε "αφυπνιστεί" κλείνοντας στο +7,5%. Από την αρχή του χρόνου ο τίτλος κερδίζει 27,5%.

    Αντίστοιχα η ΑΤΤΙΚΑΤ έκλεισε στο +10,9% (στα 1,42 ευρώ) επίσης με αυξημένο όγκο συναλλαγών (1,5 εκατ. τεμάχια).

    Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, στην έκταση που καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά προβλέπεται ότι θα κατασκευαστούν περισσότερα από 60.000 τ.μ. κτιρίων, όπου θα λειτουργούν μαρίνα, πολυτελείς σουίτες, εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο και ελικοδρόμιο.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ