Συνεχης ενημερωση
Μηνυτήριες αναφορές για την εξαγορά της Finansbank, αλλά και της Ρ&Κ ΑΧΕΠΕΥ από την Εθνική Τράπεζα, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιώργος Φλωρίδης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η κα Παπανδρέου και ο κ. Φλωρίδης κατέθεσαν αναφορές για τα εξής θέματα: 1) Της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας FinansBank από την Εθνική Τράπεζα με τίμημα, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πολύ μεγαλύτερο του πραγματικού. 2) Της εξαγοράς της εταιρίας "Γερμανός" από την εταιρία Κινητής τηλεφωνίας Cosmote σε τίμημα τετραπλάσιο του πραγματικού, 3) Της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρίας Π & Κ από την Εθνική Τράπεζα, με τίμημα πολλαπλάσιο του πραγματικού και 4) της Αγροτικής Τράπεζας για επισφαλείς επενδύσεις στο εξωτερικό και την προμήθεια στην εταιρία Ealy .
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί τα είκοσι λεπτά, εξερχόμενη δε η κα Βάσω Παπανδρέου δήλωσε: "Μετά την απόφαση του κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε τέσσερις αναφορές. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί και πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης".
Εξάλλου, ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε: "Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί όλη την αλήθεια σε τέσσερις σοβαρές υποθέσεις που αφορούν δικά του χρήματα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε συστηματικά να δώσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία και συστηματικά αρνήθηκαν όλοι όσοι ήρθαν στη Βουλή από τους φορείς να μιλήσουν γι΄ αυτό το θέμα". Σε ερώτηση αν θα κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που προκύψουν ανάλογα θέματα, ο κ. Φλωρίδης απάντησε ότι αν παραστεί ανάγκη θα το κάνουμε.
-
23:24 Τρομοκρατική επίθεση εμπνευσμένη από τον ISIS απετράπη στη Βόρεια Καρολίνα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
-
23:22 Wall: Κερδοφόρο "ποδαρικό" στο 2026 για Dow και S&P 500
-
22:48 Λίβανος: Ισραηλινά πυρά εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ
-
22:45 Ο Ζελένσκι προτείνει τον Φεντόροφ για νέο υπουργό Άμυνας
-
22:23 Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες στην Ήπειρο
-
22:22 Πετρέλαιο: Με μικρές απώλειες η είσοδος στη νέα χρονιά
-
22:06 Πόλεμος ανακοινώσεων Κ. Χατζηδάκη - ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες
-
21:30 Στα χαμηλά ημέρας ο χρυσός - Κέρδη για τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα
-
21:24 Το αλουμίνιο πάνω από τα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2022 λόγω ανησυχιών για την προσφορά
-
20:52 Χιονοστιβάδες στις ιταλικές Άλπεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους
-
Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή"
-
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ
-
Η έφηβη κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ κάνει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο οικογενειακό μαυσωλείο
-
Τίμος Δαούλας: Ο 32χρονος Έλληνας πίσω από το μεγαλύτερο hotel deal της Ιταλίας – Τα 8 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και η προσιτή κατοικία
-
Ποιοι βγαίνουν σε σύνταξη το 2026 - Όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για επαγγελματίες, μισθωτούς, Δημόσιο
-
Το ανοδικό στοίχημα του 2026 είναι εδώ
-
Ισχυρό ξεκίνημα του 2026 για τα πολύτιμα μέταλλα - "Εκτοξεύεται" το ασήμι, ανοδικά και ο χρυσός
-
Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με το καλημέρα στο 2026
-
Με άλμα το ποδαρικό στο Χρηματιστήριο - Νέο ρεκόρ 16 ετών με τραπεζικό ράλι
-
ΜΕΠΡΗΞΕΣ...
-
Προεκλογική χρονιά (51)
-
FT: Η συνολική αμοιβή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι 50% υψηλότερη από αυτήν που αναφέρει η ΕΚΤ (28)
-
Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των φοιτητικών καταλόγων των ΑΕΙ – Διεγράφησαν 308.605 μη ενεργοί φοιτητές (18)
-
Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση κατά του καφέ και του ξενοδοχείου στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις (16)
-
Κραν Μοντανά: Aγνοείται 15χρονη Ελληνίδα - Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων (14)
-
Το μήνυμα Μπάφετ καθώς παραδίδει τα ηνία: "Η Berkshire έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι εδώ για άλλα 100 χρόνια" (11)
-
ΜΕΠΡΗΞΕΣ... (10)
-
Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή" (7)
-
Ταχυμεταφορές: Έξι εταιρείες από τις 738 στο σύνολο συγκεντρώνουν το 70% του τζίρου της αγοράς (7)
-
Η Ρωσία κατέλαβε το 2025 5.600 τετρ.χλμ. ουκρανικού εδάφους, τη μεγαλύτερη έκταση από το 2022 (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ