Συνεχης ενημερωση
Με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Σάλλας κατέθεσε στο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου επίσημα αίτηση για την απόκτηση του 40-100% της Marfin Popular Bank. Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι η αίτηση θα τύχει ίσης μεταχείρισης και θα εξεταστεί στο πλαίσιο της κπριακής νομοθεσίας. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως αν στην αίτηση περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, τότε η απάντηση θα δοθεί εντός τριών μηνών.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το κυπριακό site Stockwatch, ο κ. Σάλλας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε "δεν υπάρχει πάγος στη σχέση μας με την Τρ. Κύπρου", ενώ πρόσθεσε, "υπάρχει μια φιλική σχέση, η οποία ευελπιστώ ότι θα ενισχυθεί. Είχαμε υποβάλει πρόταση φιλικής συνεργασίας και δεν επανήλθαμε με εχθρική πρόταση, γιατί δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους μετόχους της Τρ. Κύπρου".
Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα όσον αφορά τη διάθεση του πακέτου που κατέχει η Τρ. Πειραιώς στην Τρ. Κύπρου ο κ. Σάλλας επανέλαβε πως "θα υπάρξει φιλική προσυνεννόηση με την Τρ. Κύπρου για τη διάθεση του 8,2%".
Σε σχέση με τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς για εξαγορά της Μarfin Popular Bank ο κ. Σάλλας είπε τα εξής: "Καταθέσαμε την πρόταση στην Κεντρική Τράπεζα. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά".
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ οι διοικήσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου θα συναντηθούν σε δείπνο που θα παραθέσει η Τρ. Κύπρου.
-
15:39 ΗΠΑ: Απροσδόκητη και έντονη υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2,7% τον Νοέμβριο
-
15:36 Κρεμλίνο: Προετοιμάζουμε επαφές με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία
-
15:35 Οι 50 πιο πολύτιμες αθλητικές ομάδες στον κόσμο το 2025
-
15:31 Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία
-
15:29 Τελετή ονοματοδοσίας της φρεγάτας "Κίμων" - Ν. Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό εισέρχεται σε νέα εποχή
-
15:16 Γ. Κραββαρίτης (KRV): Η αγορά των ΑΠΕ τρέχει με δύο ταχύτητες – Εμείς προοδεύουμε με εξωστρέφεια και δημιουργικές λύσεις
-
15:15 Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιαννιτσά: Στη φυλακή μετά την απολογία του ο λογιστής
-
15:15 Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση - Οι νέες προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό
-
15:13 Θεσσαλονίκη: Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος
-
15:10 "Η Βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ για Παιδιά" στο "πακέτο καλωσορίσματος" λευκών Νοτιοαφρικανών που φθάνουν στις ΗΠΑ
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Όρμπαν: Το ζήτημα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι "νεκρό" και δεν θα περάσει
-
Πώς θα είναι το νέο θεματικό πάρκο της Dreamland Experience στο Village Ρέντη των Premia – Αντετοκούνμπο
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (61)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (19)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (9)
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι (9)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (8)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (8)
-
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"! (8)
-
Κ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία και οποιαδήποτε λύση της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα (7)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (7)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ