Ανοδικά αναμένεται να ξεκινήσουν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, μετά από την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της CEC από την ρουμανική κυβέρνηση, όπου η ΕΤΕ φαινόταν να είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος αγοραστής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.
Η ψυχολογία της αγοράς ήταν αρνητική απέναντι στην εν λόγω εξαγορά λόγω των βασικών αναδιαρθρώσεων στο ρουμανικό τραπεζικό ίδρυμα. "Η αγορά δεν αντιμετώπιζε ως θετική εξέλιξη την εξαγορά” δήλωσε ο αναλυτής της Marfin Analysis, κ. Κώστας Συνανίδης στο Dow Jones Newswires.
Παράλληλα, η Εθνική έχει το “βλέμμα” της στραμμένο και σε εξαγορές στην Ουκρανία, ενώ είχε δηλώσει πως ενδέχεται να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, σε περίπτωση που αποτύγχανε η απόπειρα απόκτησης της CEC.