Συνεχης ενημερωση
Σε μία από τις πλέον hot μετοχές του ελληνικού Χρηματιστηρίου αναδεικνύεται αυτή της Σιδενόρ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά με το placement η τιμή της έχει ενισχυθεί σημαντικά.
Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την πορεία της, μέσα από εκθέσεις της UBS και της Alpha Finance την κατατάσσουν μεταξύ αυτών που θα πρωταγωνιστήσουν και το 2007.
Πάντως η Alpha Finance αν και δίνει την τιμή-στόχο των 7 ευρώ στην παρούσα χρονική συγκυρία, εντούτοις θεωρεί ότι πρόκειται για επένδυση υψηλού ρίσκου και αυτό το αποδίδει σε τρεις παράγοντες. Ο ένας έχει να κάνει με την οικονομική αστάθεια στα Βαλκάνια, τα ρίσκα που έχει ο κατασκευαστικός κλάδος, καθώς και η πορεία των διεθνών τιμών η οποία δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλεφθεί.
Αντίθετα, η UBS αν και είναι πιο φειδωλή στην τιμή-στόχο, φτάνει τα 6,36 ευρώ και σήμερα είναι πολύ υψηλότερα, ωστόσο δείχνει να αψηφά τους κινδύνους και δίνει πολύ υψηλές προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών της μεγεθών τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών της θα διαμορφωθεί σε 1,157 δισ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση –στο 9μηνο ήταν 905 εκατ. ευρώ – το 2007 θα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ και το 2008 σε 1,624 δισ. ευρώ.
Τα EBITDA για εφέτος θα φτάσουν τα 167 εκατ. ευρώ για εφέτος –159 εκατ. ήταν στο 9μηνο– το 2007 θα φτάσουν τα 215 εκατ. ευρώ και το 2008 τα 240 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, προβλέπει ότι το υψηλό cash flow θα λειτουργήσει θετικά στο δανεισμό της Σιδενόρ αφού θα μειωθεί σημαντικά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην παραγωγική επένδυση της εταιρείας στη Βουλγαρία, από την οποία η UBS εκτιμά ότι θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα και θα εξυγιανθεί η παραγωγή της.
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (34)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (5)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (3)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ