07:44 09/09
Νέο μέτωπο κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή την προωθούμενη ένταξη των Πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο
Το τέλος ακόμη μιας αποτυχημένης παρέμβασης στο μέτωπο της δόμησης.
Πριν από χρόνια η Lamda Development είχε αποφασίσει να συμμετάσχει σε ορισμένες από τις κοινοπραξίες που θα διεκδικούσαν τα μεγάλα οδικά αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα από την διαχείρισή τους και όχι φυσικά από την κατασκευή τους.
Η επικέντρωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον χώρο του real estate όμως σηματοδότησε και την πώληση των μεριδίων της σε αυτές τις κοινοπραξίες.
Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, η πώληση αυτή δεν σημαίνει και πραγματική αποχώρηση από την υπόθεση των αυτοχρηματοδοτούμενων. Η εταιρεία του ομίλου Λάτση διατήρησε το δικαίωμα (βάση σχετικού προσυμφώνου) των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών που θα κατασκευαστούν κατά μήκος των οδικών αξόνων που τελικά θα αναλάβουν οι κοινοπραξίες στις οποίες συμμετείχε.
Το έργο Μαλιακός – Κλειδί του ΠΑΘΕ είναι το πρώτο έργο στο οποίο θα ενεργοποιηθεί η εν λόγω συμφωνία. Το αν θα ακολουθήσουν κι άλλα θα εξαρτηθεί από την τύχη των υπόλοιπων διαγωνισμών για τα μεγάλα οδικά έργα. Κοινοπραξίες στις οποίες συμμετείχε η εταιρεία διεκδικούν επίσης τον άξονα Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού.