Συνεχης ενημερωση
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, θα συναντηθεί σήμερα με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων ενώ θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon, σύμφωνα με πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.
Η JP Morgan αναφέρει σε αυτές ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη μπορεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο μπορεί να είναι υψηλότερο από τον στόχο.
Ο οίκος θεωρεί πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης και βλέπει ως εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει στην κατοχή του ο επίσημος τομέας (OSI), με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ωριμάνσεων.
Η αναδιάρθρωση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συνοδευτεί από επιπλέον χαλάρωση των όρων συγχρηματοδότησης των κοινοτικών προγραμμάτων και από δημοσιονομικές ενέσεις από κάποιον νέο μηχανισμό.
Ηλίας Γ. Μπέλλος
-
14:38 Η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται τους ανθρώπους για να εξελιχθεί
-
14:36 Την Δευτέρα 3/11 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αχιλλέα Χεκίμογλου για τον ελληνικό σιδηρόδρομο "Αιχμάλωτοι στις Ράγες"
-
14:33 ΤτE: Μειώθηκε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια το γ' τρίμηνο
-
14:33 Η Ουκρανία καταγγέλλει ρωσικό βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στη Χερσώνα
-
14:28 Boeing: Εκτίναξη τζίρου 30% στο γ' τρίμηνο αλλά και πλήγμα $4,9 δισ. λόγω 777X
-
14:28 Τι κατέθεσε η Ρ. Γαργαλάκου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Δεν χωράγανε τα ζώα στις εκτάσεις"
-
14:24 Χ. Θεοχάρης: "Η επίθεση αυτή είναι πράξη δειλίας, τυφλής βίας και ευθείας προσβολής στη Δημοκρατία"
-
14:18 ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικές πηγές: Έχουν χάσει την μπάλα
-
14:12 Πούτιν: Η Ρωσία δοκίμασε την πυρηνική υπερτορπίλη Poseidon - "Τεράστια επιτυχία, δεν υπάρχει τρόπος να αναχαιτιστεί"
-
14:07 Όριο ταχύτητας για τους...πεζούς θεσπίζει η Σλοβακία
-
Ο βιομηχανικός άσσος του +622% ανεβαίνει πίστα και γράφει ιστορία
-
Ελιά-ελιά
-
Τραμπ: Απείλησα την Ινδία και το Πακιστάν με δασμούς 250% - Ο Μόντι είναι ένας "δολοφόνος, απίστευτα σκληρός"
-
Έξι κλειδιά για μεγαλύτερη σύνταξη - Πώς θα τα αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι
-
Κορυφώνεται η ανησυχία στο Λαύριο για την υπόγεια ωρολογιακή βόμβα στα ΕΑΣ - Η πυρκαγιά και οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων
-
Η δεύτερη μοναδική ενεργειακή ευκαιρία χτυπάει την πόρτα μας - Ανοίξτε την επιτέλους...
-
Η Ουκρανία ανέκτησε το Κουτσέριβ Γιαρ αποκαλύπτοντας την "αχίλλειο πτέρνα" της ρωσικής στρατηγικής
-
Δημοσκόπηση Interview: Χωρίς απώλειες η ΝΔ στο 23,8% – "Εκλογές ξανά" σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας
-
H χώρα του Κόλπου που "ταΐζει" τη μηχανή παραγωγής χρημάτων του Τραμπ
-
Ελληνικό FBI: Ο εισαγγελέας Δημ. Γκύζης περιγράφει γιατί πλέον οι δράστες εγκληματικών ομάδων "είναι καλύτερα να συνεργαστούν με τις αρχές
-
Ελιά-ελιά (93)
-
Δημοσκόπηση Interview: Χωρίς απώλειες η ΝΔ στο 23,8% – "Εκλογές ξανά" σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας (31)
-
Ρωσία: Καταρρίψεις ουκρανικών drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα (18)
-
Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: Παίζουμε το Μέλλον με την Παιδεία (17)
-
Όταν η 4η εξουσία, θεωρεί πως πρέπει να εξουσιάζει! (10)
-
Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι το σύνταγμα των ΗΠΑ δεν του επιτρέπει να διεκδικήσει τρίτη προεδρική θητεία (6)
-
Η δεύτερη μοναδική ενεργειακή ευκαιρία χτυπάει την πόρτα μας - Ανοίξτε την επιτέλους... (5)
-
Τραμπ: Δεν κινδυνεύει η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς - Στους 50 οι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις (3)
-
Προχωρούν οι εργασίες για το ξενοδοχειακό "τρίγωνο" σε Πατησίων, Μάρνης και Γ’ Σεπτεμβρίου (3)
-
Γερμανία: Η μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εδώ και μία 10ετία (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ