17:41 07/08
HELLENiQ ENERGY: Απόκτηση αιολικών έργων στη Ρουμανία - Είσοδος στην αγορά ΑΠΕ της Βουλγαρίας
Με χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής ισχύος άνω των 400 MW
Σημαντική λειτουργία και συμμετοχή στο σύστημα ηλεκτρισμού σχεδόν για ολόκληρο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, είχε η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ για την φόρτιση των μονάδων παραγωγής από την 1η έως τη 15η Σεπτεμβρίου, μόλις δύο μέρες, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, η μονάδα της ΕΝΘΕΣ (θυγατρική των ΕΛΠΕ) δεν κατόρθωσε να μπει στο σύστημα.
Τις υπόλοιπες ημέρες η μονάδα είχε σημαντική παραγωγή με αποκορύφωμα την 15η Σεπτεμβρίου, οπότε και προσέφερε στο σύστημα 7388,4 MWh. Συνολικά για το πρώτο δεκαπενθήμερο η ΕΝΘΕΣ προσέφερε στο σύστημα 69273,6 MWHh, λειτουργώντας για 11 ημέρες καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, αποτελεί τον πρώτο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, ενώ ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου ισχύος 390 MW έχει ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του από το Δεκέμβριο του 2005.