Συνεχης ενημερωση
Μπορεί η δεσμευτική προσφορά της Μυτιληναίος για την εξαγορά της Spider Ενεργειακή να έγινε στις αρχές Μαϊού και οι 60 ημέρες ολοκλήρωσης των οικονομικών και νομικών ελέγχων να έχουν παρέλθει, ωστόσο όπως μαθαίνουμε το deal οδεύει προς την ολοκλήρωσή του καθώς σύντομα -και ενδεχομένως στην αυριανή συνέλευση της Μυτιληναίος- να έχουμε και ανακοινώσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Spider Ενεργειακή από τον όμιλο Μυτιληναίου, έχει ολοκληρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με διαφορετικό τίμημα από το αρχικά συμφωνηθέν, που ήταν 9,136 εκατ. ευρώ, κατά τι μειωμένο.
Η Spider Ενεργειακή δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι αποκλειστικός δικαιούχος και κύριος των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τριών αιολικών πάρκων, δυναμικότητας 66,55 MW, σε περιοχές των νομών Κέρκυρας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και δύο υδροηλεκτρικών σταθμών στον νομό Ιωαννίνων, δυναμικότητας 6.79 MW.
Επίσης, η εταιρεία έχει υποβάλει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αιτήσεις για την έκδοση αδειών παραγωγής για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία νέων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 195 MW, των οποίων εκκρεμεί ο έλεγχος και η έγκριση από τη ΡΑΕ.
Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή της γνωστοποίησης της δεσμευτικής προσφοράς είχε σημειωθεί ότι το τίμημα είναι δυνατόν να μειωθεί η αυξηθεί ανάλογα με την έκβαση του due diligence και τον έλεγχο των τεχνικών στοιχείων των έργων.
-
15:04 Σε λειτουργία το νέο αναβαθμισμένο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ"
-
15:00 ΗΠΑ: Προς βαθιά αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων - Τι προβλέπει το σχέδιο του Πενταγώνου
-
15:00 Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τον προϋπολογισμό του 2026 καταθέτει μια κυβέρνηση απερχόμενη και τρομοκρατημένη
-
14:48 Η Γερμανία καταγράφει όλους τους χώρους - καταφύγια πολέμου
-
14:41 Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 δικαιούχους
-
14:35 Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία
-
14:27 Αύξηση των ασφαλισμένων κατοικιών λόγω έκπτωσης ΕΝΦΙΑ - Βουτιά στις αποζημιώσεις
-
14:27 Μακελειό στο Σίδνεϊ: Η οικογένεια του δράστη στην Ινδία είχε άγνοια για τη ριζοσπαστικοποίησή του
-
14:23 Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα, ελπίζουμε σε διάλογο και εκτόνωση μέσα στην εβδομάδα
-
14:15 Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Καταδίκασε τη Ρωσία για καταστολή οργανώσεων που συνδέονταν με τον Ναβάλνι
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (66)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (31)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (21)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (18)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (13)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (11)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ