Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 11:26

  Σήμερα τα μεγέθη της Eurobank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α., θα ανακοινώσει η Eurobank τα οικονομικά της μεγέθη για το 2010.

  Με βάση τις εκτιμήσεις 10 αναλυτών, όπως προκύπτουν από δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ο όμιλος της Eurobank αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη στα 3,7 εκατ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο του 2010, καταγράφοντας πτώση 85% σε σχέση με τα 25 εκατ. ευρώ του τελευταίου τριμήνου του 2009.

  Όπως εξηγούν οι αναλυτές η υποχώρηση των κερδών είναι αποτέλεσμα των περιορισμένων περιθωρίων, των συνεχιζόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και των υψηλότερων εποχικά λειτουργικών εξόδων. Επιπλέον, συμπληρώνουν ότι τα έσοδα από συναλλαγές, τα οποία εκτιμώνται μεταξύ 35 και 50 εκατ. ευρώ, αναμένεται να υποβοηθήσουν στα κέρδη. Σχετικά με τις προβλέψεις, εκτιμούν πως θα κινηθούν υψηλότερα σε ετήσια βάση, παραμένοντας ωστόσο αμετάβλητες σε τριμηνιαία βάση, ενώ κάνουν λόγο και για πιθανές ενδείξεις σταθεροποίησης στην Ελλάδα.

  Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση του Reuters αναφέρει ότι για το σύνολο του 2010 ο όμιλος της Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει μείωση 79% των καθαρών κερδών, με τα αποτελέσματά της να πλήττονται από την αναιμική πιστωτική επέκταση και την αύξηση των προβλέψεων λόγω της οικονομικής κρίσης.

  Όπως προκύπτει από τις μέσες εκτιμήσεις των 8 αναλυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 63,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 304,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

  Με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις, τα καθαρά έσοδα τόκων της Eurobank αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3,7% στα 2,254 δισ. ευρώ, στο σύνολο της απελθούσας χρήσης, ενώ οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 16% στα 1,363 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων