Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 10:42

  Διεκδικητές – έκπληξη για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποτελεί μια από τις παλαιότερες και πιο προνομιούχες μαρίνες της χώρας. Η πληρότητά της πάντοτε αγγίζει το 100%, η λίστα αναμονής παραμένει σταθερά γεμάτη ενώ τα περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησή της, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, χαρακτηρίζονται μεγάλα. Λογικά, λοιπόν, ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση με μακροχρόνια εκμίσθωση (40 έτη) της μαρίνας Βουλιαγμένης συγκέντρωσε μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της αξιοποίησης τουριστικών ακινήτων. 

  Παρασκευαϊδης-Ιωάννου (J&P-ABAΞ), όμιλος Λάτση (Lamda Development), όμιλος Κουτσολιούτσου με τον τουρκικό όμιλο Koc (Folli Follie Group - Setur Servis Touristik), ο όμιλος Μπόμπολα (Aκτωρ Παραχωρήσεις - Kόσμος Γιώτινγκ), ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας (Aστήρ Παλάς Bουλιαγμένης), ο όμιλος Στέγγου (Mοχλός  - Πόρτο Kαρράς) και η Olympic Marine κατέθεσαν αιτήσεις εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Eταιρείας Tουριστικής Aνάπτυξης. 

  Η μαρίνα που διαθέτει 113 θέσεις για θαλαμηγούς και σκάφη αναψυχής (από αυτές, μία για σκάφη μέχρι 40 μέτρα, 2 για σκάφη μέχρι 36 μέτρα και 3 για σκάφη μέχρι 30 μέτρα), το 2009 πραγματοποίησε τζίρο 2,04 εκατ. ευρώ. Δέλεαρ για τους συμμετέχοντες, πέραν της μεγάλης διάρκειας εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα, είναι το ενδεχόμενο αύξησης της δυναμικότητας της ενώ ο νικητής του διαγωνισμού, θα έχει διασφαλισμένα έσοδα από την υπάρχουσα σύμβαση της ΕΤΑ με το αναψυκτήριο «Mooring΄s». 

  Η Επιτροπή του διαγωνισμού μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσει το έργο της προεπιλογής, σύμφωνα με τα κριτήρια τεχνικής και οικονομικής / χρηματοοικονομικής επάρκειας, που αναγράφονται στο τεύχος του διαγωνισμού. Η τελική έγκριση του πίνακα των προεπιλεγέντων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ. Οι δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές θα υποβληθούν κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων