Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 09-Ιουν-2010 10:43

    "Βγαίνει μπροστά" σε οίκους και αγορές η ΤτΕ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Της Έφης Καραγεώργου

    Εκστρατεία ενημέρωσης των διεθνών αγορών αλλά και των οίκων αξιολόγησης αναλαμβάνει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική.

    Πρόκειται άμεσα να εκπονήσουν από κοινού μελέτη  προκειμένου να υπάρχει επαρκής ενημέρωση για το μακροοικονομικό πλαίσιο, αλλά και την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα θα γίνεται και παρουσίαση της κάθε τράπεζας χωριστά.

    Οι τραπεζίτες κάνουν λόγο για «ξένα αλλά και ντόπια συμφέροντα, που έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της χώρας και προσπαθούν μέσα από ένα όργιο φημών να επαληθεύσουν τις προφητείες τους». 

    Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης την περασμένη Παρασκευή που είχε ο διοικητής της  Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής των πέντε τραπεζών.

    Και οι επικεφαλής των τμημάτων οικονομικών μελετών και αναλύσεων των 5 τραπεζών θα συναντηθούν ώστε να καταλήξουν σε ορισμένες παραδοχές και κοινές υποθέσεις, για τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας και την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η κοινή αυτή μελέτη θα «ταξιδέψει» και θα παρουσιασθεί όπου κριθεί αναγκαίο, ώστε να σταματήσει η διαρκής φημολογία περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και εξόδου της χώρας από το ευρώ. Η μελέτη θα αποτελέσει την απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργούν δημοσιεύματα στον ξένο κυρίως τύπο, που στη συνέχεια αναπαράγονται και από τα ελληνικά ΜΜΕ.

    Στο μεταξύ οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες –τα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί– και περιμένουν τους ελεγκτές του ΔΝΤ, για ενδελεχή έλεγχο σε ό,τι αφορά δάνεια, καταθέσεις, τις επισφαλείς απαιτήσεις, τους δείκτες καθυστερήσεων, τα ομολογιακά δάνεια. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ