Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Οκτ-2008 18:42

  Αποσύρθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τον Όμιλο Λαναρά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Της Ρούλας Σαλούρου 

  Στην απόσυρση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση υπό την εγγύηση του δημοσίου του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και κατά συνέπεια του Ομίλου Λαναρά, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Αιτιολογία της κίνησης αυτής, είναι ότι υπήρξε αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

  Η ΓΣΕΕ αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή, θεωρώντας ότι αποτελεί απαράδεκτη υπαναχώρηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

  Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, κάθε βοήθεια προς χειμαζόμενους κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας θεωρείται παράνομη (ναυπηγεία, κλωσ/γία, Ο.Α. κ.α.) ενώ τα 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες με την προκλητική συμπεριφορά θεωρείται απλή και νόμιμη ενίσχυση.

  Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι η απόσυρση της τροπολογίας στην πραγματικότητα δε θα έχει μόνο σαν συνέπεια την καταστροφή μιας μεμονωμένης επιχείρησης, όπως απερίσκεπτα θεωρούν κάποιο Έλληνες επιχειρηματίες και με χαρά επικροτούν αυτοί που πραγματικά θα ωφεληθούν, δηλαδή οι ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό, αλλά θα οδηγήσει σε καταστροφή όλο τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας καθώς και όσων οικονομικών φορέων εξαρτώνται από αυτόν (αγρότες, συναφείς εξαρτώμενες επιχειρήσεις). Επιπρόσθετα, ανάλογες κρατικές ενισχύσεις με ίδια ή φτωχότερη αιτιολόγηση έχει δοθεί και για άλλους κλάδους (κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, κ.α.).

  Η ΓΣΕΕ καλεί  τον υπουργό Οικονομίας να σεβαστεί τη δέσμευσή του και σε κάθε περίπτωση να υποχρεώσει τις τράπεζες να δώσουν τα 35 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη διάσωση παραγωγικής βάσης σε προβληματικούς – ακριτικούς νομούς και τη διάσωση 1.200 θέσεων εργασίας. 

  Αύριο οι 1.200 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας από όλα τα μέρη της χώρας θα διαδηλώσουν στη Βουλή και στο Υπ. Οικονομίας για τη διάσωση της εταιρίας και της απασχόλησής τους. Τέλος, η ΓΣΕΕ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα και της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων, σημειώνοντας ότι: 

  "Ο υπεύθυνος βασικός μέτοχος Θ.Λαναράς δεν “εξαφανίστηκε”, εξαφανίζεται το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων.

  Η εταιρία πτωχεύει ο μέτοχος είναι πλούσιος.

  Οι εισαγγελείς και ιδιαίτερα ο εισαγγελέας της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων τι κάνουν;" 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων