20:24 08/09
BRICS: Καταγγέλλουν τον προστατευτισμό και τον "δασμολογικό εκβιασμό" των ΗΠΑ
"Οι χώρες μας έπεσαν θύματα αδικαιολόγητων και παράνομων εμπορικών πρακτικών", καταγγέλλει ο Λούλα.
Πηγή : ΑΠΕ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Νικόλαο Γκαργκάνα, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του αυτή τον προσεχή μήνα.
Ο Νίκος Γκαργκάνας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την τιμή να τον δεχθεί τόσες φορές στο Προεδρικό Μέγαρο, όσο και για την τιμή που έκανε στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,το οποίο δέχθηκε δύο φορές, το 2005 και πριν από μερικές μέρες.
"Χαίρομαι που με τη λήξη της θητείας μου αφήνω πίσω μου μία τράπεζα η οποία έχει πλέον μεγάλο κύρος στην Ευρώπη. Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρείται ισότιμη πια με όλες τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Έχει αξιοπιστία, κύρος, καλή οργάνωση και λειτουργία. Πραγματικά φεύγω πολύ ικανοποιημένος απο τη θέση του διοικητή γι΄ αυτό το λόγο", ανέφερε ο κ. Ν. Γκαργκάνας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τον διοικητή γιατί, όπως είπε, "είχα πάντοτε μια ουσιαστική και συνεχή ενημέρωση από εσάς".