Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2008 13:24

  Αλογοσκούφης: Σημαντικό στοιχείο του deal με Microsoft το Κέντρο Καινοτομίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, καλωσόρισε στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, δηλώνοντας "ιδιαίτερα ευτυχής" που πρωτοβουλίες, όπως το Κέντρο Καινοτομίας, δίνουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στη Ελλάδα

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας στο πλαίσιο των εγκαινίων για το Κέντρο Καινοτομίας της Mivrosoft ανέφερε πως ο Bill Gates "συνδέθηκε όπως λίγοι με την ψηφιακή επανάσταση των τελευταίων 30 χρόνων. Μια επανάσταση που έχει αλλάξει, και καθημερινά αλλάζει, την οικονομία, την κοινωνία, την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή σε ολόκληρο τον κόσμο". 

  Το Κέντρο Καινοτομίας αποτελεί "σημαντικό στοιχείο" της συμφωνίας μεταξύ της Microsoft και του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής της Κυβέρνησης. Το Κέντρο αυτό προβλέπεται να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένο Κέντρο Ανάπτυξης Λογισμικού που θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και θα υποστηρίξει ταλαντούχους Έλληνες φοιτητές μέσα από τη συνεργασία του με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

  Έτσι, όσοι έχουν καινοτόμες ιδέες, θα μπορούν να τις δοκιμάσουν στην πράξη και να τις αναπτύξουν σε ένα περιβάλλον με εξειδικευμένα στελέχη. Και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας στην παγκόσμια αγορά.

  Παράλληλα, το πλαίσιο προστασίας της πνευματικής τους ιδιοκτησίας θα διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οφέλη και για τους ίδιους αλλά και για τη χώρα μας. Με άλλα λόγια, το Κέντρο Καινοτομίας θα λειτουργήσει σαν μια θερμοκοιτίδα για να εκκολαφθούν νέες εφαρμογές λογισμικού που θα μπορούν, εάν επιτύχουν, να διαδοθούν στην παγκόσμια αγορά. Αποτελεί, λοιπόν, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft μια μεγάλη ευκαιρία για όσους έχουν ταλέντο στην πληροφορική, ώστε χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας, να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν.

  Ο κ. Αλογοσκούφης συνέχισε λέγοντας πως για την κυβέρνηση, αποτελεί "βασική προτεραιότητα" η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ σημαντικό δρόμο στις τεχνολογίες και ειδικότερα στον τομέα του γρήγορου Internet – των ευρυζωνικών δικτύων. Το 2004 η διείσδυση του γρήγορου Internet έφτανε μόλις στο 0,1% του πληθυσμού. Σήμερα, όμως, η χώρα μας αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον τομέα της ευρυζωνικότητας. Ήδη περισσότεροι από 800.000 συμπολίτες μας χρησιμοποιούν καθημερινά το γρήγορο Internet.

  Ο υπουργός πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, "ήδη έχουμε ξεπεράσει το κρίσιμο μέγεθος του 10% του πληθυσμού σε ό,τι αφορά τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Δημιουργούμε και χρηματοδοτούμε υποδομές σε όλη την περιφέρεια. Σε δήμους και σε πόλεις όλης της χώρας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα απομακρυσμένα σημεία. Γιατί το γρήγορο Internet αποτελεί βασικό εργαλείο για την ταχεία ενσωμάτωσή τους στον οικονομικό και τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας".

  Παράλληλα, ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε πως "δημιουργούμε μια Ψηφιακή Ελλάδα που προσφέρει νέα τεχνολογικά εργαλεία για όλες τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν τον στόχο υπηρετούμε με την Ψηφιακή Στρατηγική που ήδη διανύει το τρίτο έτος εφαρμογής της. Και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δικαιώνουν τις επιλογές μας. Δικαιώνουν τη στρατηγική που χαράξαμε. Η γνώση και η τεχνολογία αποτελούν στη σημερινή εποχή καθοριστικούς παράγοντες για την πρόοδο και την ευημερία μιας χώρας. Ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχουν οι χώρες που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού που έχουν".

  Τέλος, αναφερόμενος στην κοίμηση του Αρχιεπισκόπου, ο υπουργός ανέφερε πως "σε μια ημέρα πένθους για τη χώρα, με την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τα σημερινά εγκαίνια και οι νέες τεχνολογίες φέρνουν μια ελπίδα για το μέλλον, για τη νέα γενιά".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ