19:14 11/09
Ebury: Η Λαγκάρντ "ψαλιδίζει" τις προσδοκίες για νέες μειώσεις επιτοκίων
Mε την αναφορά στην "ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ευρωζώνης".
Εισαγωγές ρεύματος συνολικής ισχύος 200MW για 672 ώρες από τη Βουλγαρία δημοπρατήθηκαν πρόσφατα από το ΔΕΣΜΗΕ για το μήνα Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, η ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει εισαγωγές 125MW, η EFT Hellas 40MW, η Verbund Apt Energa 20MW και η Eol Hellas 15MW. Η τιμή που καθορίστηκε ανά MWh είναι €2,51.
Συνολικά την περίοδο Ιανουαρίου Οκτωβρίου, από τη Βουλγαρία έγιναν εισαγωγές ηλεκτρικού 3.556.202MWh, επί συνόλου 5.533.790 MWh. Οι υπόλοιπες εισαγωγές ρεύματος έγιναν από την Ιταλία 1.096.379 MWh, τα Σκόπια 792.414 MWh και την Τουρκία 88.738 MWh. Σε σύγκριση με πέρυσι, το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 17,44%. Πρέπει να αναφερθεί τέλος ότι ανάλογα και με την εξέλιξη του καιρού, ο Δεκέμβριος μήνας είναι από τους πλέον ενεργοβόρους μήνες του χειμώνα, με τις μεγαλύτερες αιχμές στη ζήτηση ηλεκτρικού, κυρίως κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.
Χ. Φλ.