Παρασκευή, 16-Ιαν-2026 09:30
Η καλύτερη φωτογραφία motorsport είναι από το Ντακάρ 2026-πρωταγωνιστές η άμμος και το Ford Raptor
Μια ξεχωριστή εναρμόνιση φύσης, μηχανής, και οπτικής του φωτογράφου μας χαρίζει την ομορφότερη φωτογραφία του 2026, που έστω και αν είναι νωρίς δύσκολα θα την ξεπεράσει κάποια άλλη στην μάχη για αυτόν τον άτυπο τίτλο. Η viral φωτογραφία προέρχεται από το Ράλι Ντακάρ και συγκεκριμένα ένα Ford Raptor T1+ στην προσπάθειά του να βρει λίγη πρόσφυση στην άμμο της Σαουδικής Αραβίας.
Το Ράλι Ντακάρ που είναι παραδοσιακά η πρώτη κορυφαία δραστηριότητα της χρονιάς για το motorsport παγκοσμίως, έτσι και φέτος εδώ και δέκα μέρες αποτελεί το κύριο θέμα ενδιαφέροντος για τους λάτρεις των αγώνων. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασε τα στενά αυτά όρια και απέκτησε ενδιαφέρον και για άλλους ανθρώπους δεδομένου πως μας έδωσε αυτή τη μαγική εικόνα.
Την έχει τραβήξει για λογαριασμό της Ford Racing ο φωτογράφος Marian Chytka και τη δημοσίευσε η Ford στα κανάλια της στα Social Media. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται μόνο για μια εικόνα, καθώς υπάρχει και video όπως θα δεις παρακάτω, ενώ υπάρχουν αντίστοιχες και από άλλες γωνίες. Ωστόσο στην συγκεκριμένη υπάρχει μια συγκυριακή τελειότητα που την καθιστά αντικείμενο θαυμασμού.
Δείτε την φωτογραφία που έγινε viral στο topgeargreece.gr
Οι δρόμοι της Αθήνας δεν φημίζονται για την φιλικότητά τους προς τους οδηγούς ακόμη και το καλοκαίρι, σκέψου τι παγίδες κρύβουν σε μια κακοκαιρία με έντονη βροχή.
Μια νέα μελέτη οριοθετεί την χρονιά που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ξεπεράσουν τα πετρελαιοκίνητα σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως η Μεγάλη Βρετανία. Είναι πολύ πιο σύντομα από οδο φαντάζεσαι.
Σε αντίθεση με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων που ίσχυαν μέχρι σήμερα, το Euro 7 που θα εφαρμοστεί από τα τέλη του 2026 φέρνει αλλαγές που θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα...
Ένα Zeekr 7X έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καταφέρνει να ανέβει στον τρομακτικό λόφο του Moreeb στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν ελαφρώς βελτιωμένο.
Την καλύτερη της χρονιά εδώ και 17 χρόνια κατέγραψε η Lexus το 2025 στην ελληνική αγορά, κινούμενη σε ανοδική τροχιά και ενισχύοντας την premium κατηγορία αυτοκινήτων.
H Audi παρουσίασε το πρώτο μονοθέσιο της F1 στην ιστορία της και ξεκινάει το μοναδικό ταξίδι της πρώτης της συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Απογοητευτικά είναι για μια ακόμη χρονιά τα στατιστικά για την ηλικία του στόλου αυτοκινήτων της Ελλάδας σε σχέση με των χωρών της υπόλοιπης Ευρώπης. Είμαστε τελευταίοι πανηγυρικά.
Παρά την κυριαρχία των αυτόματων, υπάρχουν μοντέλα όπου οι προτιμήσεις των οδηγών, αποδεικνύουν το χειροκίνητο κιβώτιο είναι στενά συνδεδεμένο με την οδηγική απόλαυση.
Η Audi μπαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Formula 1 και σήμερα ξεκινά επισήμως αυτή η περιπέτεια με την παρουσίαση του πρώτου μονοθεσίου της την οποία μπορείτε να δείτε ζωντανά.
Πολλαπλά σημεία με οδικά έργα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνουν ακόμη πιο τρομακτικές τις μετακινήσεις και εντείνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Το νέο μονοθέσιο της Haas για την F1 του 2026 αποκαλύπτει σημαντικές αλλαγές για την ομάδα αρχής γενομένης από το όνομα και την ισχυρή παρουσία της Toyota.
Σε καμπάνια ανάκλησης αερόσακων της εταιρίας Takata προχωράει η DS Automobiles σε ορισμένα από τα αυτοκίνητά της, θέτοντας την ασφάλεια και τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία σε προτεραιότητα.
Η ελίτ των συλλεκτών αυτοκινήτων θα βρίσκεται στο Παρίσι στα τέλη του μήνα, με αφορμή τη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δύο εξαιρετικά σπάνιες Ferrari.
Ένα Renault 5 απέδειξε την πολλαπλή χρησιμότητα της ηλεκτροκίνησης και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην καταιγίδα Goretti που έπληξε την Αγγλία.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων φθείρονται γρήγορα, αλλά μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τι ποσοστό της χωρητικότητας διατηρούν ακόμα και μετά από 10 χρόνια.
Δεν έχει αλλάξει ποτέ ιδιοκτήτη και έχει εμφανιστεί σπάνια η Ferrari F92A του 1992 που πωλείται τώρα. Ήταν δώρο σε διάσημο πιλότο της Scuderia εκείνη την περίοδο.