Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 06-Σεπ-2023 12:23

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ HDB και ΕΑΕΕ

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ HDB και ΕΑΕΕ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών στο πλαίσιο κοινών δράσεων για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διείσδυσης στην ελληνική κοινωνία.

    Ειδικότερα, η HDB και η ΕΑΕΕ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση συμπράξεων μεταξύ των δύο οργανισμών:

    -στο πλαίσιο στήριξης της  επιχειρηματικότητας και των ιδιωτών και της διεύρυνσης των ωφελούμενων των ασφαλιστικών προϊόντων, καθώς και

    -σε θέματα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών εργαλείων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και σε ιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

    Επίσης, προβλέπεται η ανταλλαγή γνώσης και η εξέταση περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των δράσεων που διοργανώνει η HDB με αντίστοιχες δράσεις της ΕΑΕΕ. 

    Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της HDB, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου και τους κ.κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Παναγιώτη Δημητρίου, Προέδρο και Γενικό Γραμματέα της ΕΑΕΕ αντίστοιχα. 

    Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, υπογράμμισε: "Η ΕΑΕΕ σήμερα εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αποκτώντας έναν εταίρο που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Προσβλέπουμε σε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του μεγάλου κενού προστασίας που υπάρχει στην Ελλάδα μέσω κοινών πρωτοβουλιών που θα διευκολύνουν και θα ενθαρρύνουν περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλιστούν".

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε: "Ως Αναπτυξιακή Τράπεζα διαμορφώνουμε και παρέχουμε εργαλεία με στόχο την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού κλίματος στη βάση των αναγκών της αγοράς. Είμαι βεβαία πως η σύμπραξη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω διείσδυση της ασφαλιστικής συνείδησης στις επιχειρήσεις και θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία αντίστοιχων νέων προγραμμάτων". 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ