Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 07:48

  Πλειστηριασμοί: Τα δύο κεντρικά ακίνητα στην Κηφισιά που βγαίνουν στο σφυρί

  Πλειστηριασμοί: Τα δύο κεντρικά ακίνητα στην Κηφισιά που βγαίνουν στο σφυρί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Δύο ακίνητα τα οποία εντοπίζονται σε κεντρικά σημεία στην περιοχή της Κηφισιάς και μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν φιλέτα αναμένεται να εκποιηθούν ηλεκτρονικά μέσα στο επόμενο διάστημα. 

  Ειδικότερα, στις 8 Φεβρουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το σφυρί χώροι γραφείων σε διατηρητέα οικοδομή στην καρδιά της Κηφισιάς. Ο πλειστηριασμός, ο οποίος επισπεύδεται από την Intrum Hellas, στρέφεται εναντίον της εταιρείας Axum Property Development SA ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα γωνιακό οικόπεδο, επιφάνειας 1.260 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αδριανού και Βασιλίσσης Αμαλίας ενώ απέχει περίπου 100 μέτρα από την λεωφόρο Κηφισίας. Στη συγκεκριμένη έκταση έχει κατασκευαστεί μια γωνιακή διώροφη διατηρητέα οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και σοφίτα. 

  Τι περιλαμβάνει το ακίνητο 

  Ειδικότερα, σε πλειστηριασμό βγαίνουν ένα γραφείο στο ισόγειο, επιφάνειας 142,76 τ.μ., το οποίο αποτελείται από δύο χώρους και ένα γραφείο πρώτου ορόφου, επιφάνειας 331,13 τ.μ., το οποίο απαρτίζεται από έναν χώρο. Σημειώνεται ότι στην παραπάνω ιδιοκτησία ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση ο χώρος του μη κεραμοσκεπούς τμήματος της στέγης επιφανείας 330 τ.μ.. 

  Επιπλέον, μια αποθήκη υπογείου επιφανείας 143,86 τ.μ. καθώς και γραφείο υπογείου επιφανείας 76,29 τ.μ., το οποίο αποτελείται από δύο χώρους και διαθέτει είσοδο μόνο από τον κοινόχρηστο διάδρομο του υπογείου.

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο εντοπίζεται στην καρδιά της εμπορικής κίνησης της Κηφισιάς ενώ η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται κυρίως από παλαιές μονοκατοικίες αλλά και από πολυκατοικίες της δεκαετίας του 1970, κατασκευασμένες στα ισόγεια των οποίων υπάρχουν διάφορες εμπορικές χρήσεις όπως καταστήματα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων, ηλεκτρονικών ειδών, τράπεζες, καφέ-εστιατόρια, εμπορικές αλυσίδες και στους ορόφους στεγάζονται συνήθως δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, γραφεία εταιρειών αλλά και κατοικίες.

  Το ισόγειο κατάστημα Palmie Bistro στο Κεφαλάρι    Παραμένοντας στο κέντρο της Κηφισιάς, ένα ακόμη ακίνητο φιλέτο έχει δρομολογηθεί να εκποιηθεί ηλεκτρονικά στις 8 Μαρτίου, εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας. Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα, το οποίο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας Palmie Bistro της οικογένειας Κουτρουλιά. Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την doValue Greece ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 2,598 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,362 εκατ. ευρώ αφορούν στο ισόγειο κατάστημα και οι 230.000 ευρώ στην αποθήκη που υπάρχει στο υπόγειο. 

  Έτσι, λοιπόν, το σφυρί θα χτυπήσει για ένα κατάστημα, το οποίο εντοπίζεται σε μια πολυώροφη οικοδομή στην πλατεία Κεφαλαρίου, το οποίο έχει επιφάνεια 351,5 τ.μ. καθώς και μια αποθήκη στο πρώτο υπόγειο, επίσης, επιφάνειας 351,5 τ.μ.. Στο συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει η αποκλειστική χρήση της εμπορικής εκμετάλλευσης του κήπου επιφάνειας 407,4 τ.μ. που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες επικοινωνούν μεταξύ τους τόσο με εσωτερική όσο και με εξωτερική σκάλα. Η οικοδομή έχει κατασκευαστεί με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 1969, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε από την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, ο χώρος είναι πλήρως ανακαινισμένος και φαίνεται να παρουσιάζει πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.

  Τέλος, στα πλεονεκτήματα του ακινήτου συγκαταλέγεται και η τοποθεσία καθώς εντοπίζεται στο Κεφαλάρι, μια περιοχή γνωστή για την εμπορική της αγορά, την άρτια ρυμοτομία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών και των καταστημάτων της.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ