Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 07:46

  Ξεκινούν οι μελέτες για τo Πύργος - Αρχαία Ολυμπία

  Ξεκινούν οι μελέτες για τo Πύργος - Αρχαία Ολυμπία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Εντολή στην Ολυμπία Οδό για να ξεκινήσουν οι μελέτες για το τμήμα Πύργος - Αρχαία Ολυμπία για να γίνουν έργα οδικής ασφάλειας έχει δώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

  Αυτό αποκάλυψε εχθές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου. Πρόκειται για ένα έργο, στο οποίο είχε αναφερθεί προσφάτως και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, που αφορά την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πύργος - Αρχαία Ολυμπία, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, με τον προϋπολογισμό του έργου να εκτιμάται ότι θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

  Όσον αφορά τον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανικόλας, τα έργα έχουν ξεκινήσει και τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα η πρόοδος έχει φτάσει στο 10%. "Είχαμε μια πολύ καλή καλοκαιρινή περίοδο στο έργο, και μέχρι και σήμερα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, είναι βέβαια νωρίς, έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τηρηθούν οι χρόνοι", σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Αναφορικά με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, ανέφερε ότι η κοινοπραξία βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο, όπως έγραψε το Capital.gr, για αύξηση του προϋπολογισμού του υπό κατασκευή οδικού άξονα.

  To συνολικό σημερινό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 331 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από έναn συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων των μετόχων, τραπεζικών δανείων, ευρωπαϊκών κονδυλίων και συμβολή Ελληνικού Δημοσίου.

  Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο κατασκευής, το έργο χρηματοδοτείται κατά 35% από κεφάλαια του Παραχωρησιούχου (τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια) και κατά 65% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

  Οι τιμές που έχουν δοθεί για το έργο έχουν υπολογιστεί με βάση τα τιμολόγια του 2006, ενώ το έργο υπεγράφη ενώσο ήδη είχε ξεκινήσει η αύξηση των τιμών. 

  Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Παπανικόλας είπε πως τον Μάρτιο του 2025 θα παραδοθεί το τμήμα Κάτω Αχαγιά - Πύργος και τα υπόλοιπα 12 χλμ. του τμήματος Μιντιλόγλι - Κάτω Αχαγιά θα παραδοθούν τέσσερις μήνες αργότερα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ