Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 12:56

  Ενημερωτική εκδήλωση "Doing Business with Canada"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες η δραστηριοποίηση στον Καναδά και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Καναδά συζητήθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: "Doing Business with Canada", την οποία διοργάνωσαν το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ, το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο ΣΕΒΕ και ο ΠΣΕ, με την υποστήριξη της Eurobank και του Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

  Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

  Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς ΕΒΕΑ, η Πρόεδρος, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία ανέφερε ότι "Το εμπόριο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως καθαρή οικονομική συναλλαγή.     Το έμμεσο εμπόριο σε αγαθά και το άμεσο εμπόριο σε υπηρεσίες επεκτείνονται και ισχυροποιούν σχέσεις μεταξύ χωρών με κοινό πολιτισμό, κοινά ιδανικά και ηθικές αξίες. Εμείς, ως το επιμελητήριο που εκπροσωπούμε τις επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας, το έχουμε αποδείξει, με τη συμμετοχή μας στο Οικονομικό Φόρουμ του Καναδά και με την υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Οντάριο".

  Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων & Περιφερειακής Πολιτικής του ΣΕΒ, κα Βίκυ Μακρυγιάννη, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης, και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης. 

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε τρεις ενότητες: στην πρώτη με θέμα τις Διμερείς Σχέσεις Ελλάδας-Καναδά τον λόγο είχαν η Α.Ε. Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, κα Anna-Karine Asselin και η Α.Ε. Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου. Στη δεύτερη ενότητα, με έμφαση στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά του Καναδά, συμμετείχε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, ο Εμπορικός Ακόλουθος του Καναδά στην Αθήνα, κ. Neil Swain και η κα Ελένη Αλμπαντή από την Eurobank. Τις εν λόγω ενότητες συντόνισε η Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος και Μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, κα Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα. Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης αφορούσε στο επιχειρείν στην αγορά του Καναδά και την εμπειρία τους κατέθεσαν ο κ. Γιάννης Χαλδούπης, Export Manager της Αττικής Μελισσοκομικής Εταιρείας-Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ, ο κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, Export Manager της ETEM και ο κ. Γιάννης Τρούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της  TTMI Consulting Ltd. Την εν λόγω ενότητα συντόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης. 

  1X8A5448

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ