Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Μαϊ-2022 08:25

  Τα data centers της Microsoft αλλάζουν τον χάρτη των ακινήτων στα Μεσόγεια

  Τα data centers της Microsoft αλλάζουν τον χάρτη των ακινήτων στα Μεσόγεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Σημαντική ώθηση στην αγορά ακινήτων αναμένεται να δώσει η δρομολογούμενη κατασκευή των τριών data centers της Microsoft, στην περιοχή των Μεσογείων.

  Σύμφωνα με στελέχη του real estate,η ώθηση που θα δοθεί στην περιοχή είναι σημαντική, μέσω τη αναβάθμισης του τοπίου, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης των οικονομικών δραστηριοτήτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και στη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως πόλο έλξης για την προσέλκυση και άλλων έργων παρόμοιας υποδομής.

  Το πρώτο data center της Microsoft θα δημιουργηθεί στα Σπάτα σε έκταση 70 στρεμμάτων, η οποία σύμφωνα με τον Αθανάσιο Ζηρογιάννη, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου "Zirogiannis Real Estate" στο εν λόγω οικόπεδο με συντελεστή δόμησης 0,6, θα χτιστούν περί τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο συντελεστής κάλυψης του οικοπέδου είναι 40%, γεγονός που σημαίνει σύμφωνα με τον ίδιο περί τα 28.000 τετραγωνικά θα είναι το ισόγειο κτίσμα και τα υπόλοιπα σε ορόφους και υπόγεια.

  Εκτός από την μεγάλη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού μία σειρά από έργα υποδομών δρομολογούνται στα Μεσόγεια, όπως η επέκταση της Αττικής Οδού, ο προαστιακός κλπ, που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο αγοραστικό ενδιαφέρον.

  Σήμερα, οι τιμές στα Μεσόγεια είναι ακόμη προσιτές σε σχέση με πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ παράλληλα επισπεύδονται οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης, που σημαίνει περισσότερες εκτάσεις, χαμηλή δόμηση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Όσον αφορά τα Σπάτα όπου θα γίνει η πρώτη επένδυση της Microsoft, σήμερα υπάρχουν πολλά οικόπεδα προς πώληση με τις τιμές να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ το τετραγωνικό.

  Όοσον αφορά τις τιμές των νεόδμητων κατοικιών κυμαίνονται από 2.000 έως 2.300 ευρώ το τετραγωνικό.

  Στις υπόλοιπες περιοχές των Μεσογείων όπως στην Παλλήνη οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων κυμαίνονται από 2.100 έως 2.700 ευρώ το τετραγωνικό στον Γέρακα από 2,200 έως 2.800 ευρώ το τετραγωνικό και στην Αρτέμιδα από 1.800 έως 2.300 ευρώ το τετραγωνικό.

  Στην Ραφήνα οι τιμές κυμαίνονται από 2.000 έως 2.600 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές στη Νέα Μάκρη.

  Στην Παιανία οι τιμές διαμορφώνονται στα 2.000 με 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στο Κορωπί από 1.900 έως 2.400 ευρώ το τετραγωνικό. Στα ίδια επίπεδα με τις τιμές στο Κορωπί, διαμορφώνονται και οι τιμές στο Μαρκόπουλο, ενώ στο Πόρτο Ράφτη από 2.000 έως 2.500 ευρώ το τετραγωνικό.

  Σχετικά με την αγορά εντός σχεδίου οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, είναι υψηλή, ενώ ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα οικόπεδα εκτός σχεδίου που είναι πάνω από 4 στρέμματα καθώς μόνο σε αυτά επιτρέπεται η δόμηση.

  Ως εκ τούτου στην Αγία Παρασκευή οι τιμές των οικοπέδων κυμαίνονται από 600 – 800 ευρώ το τετραγωνικό, στον Γέρακα από 300 με 400 ευρώ το τετραγωνικό, στην Αρτέμιδα, από 100 με 150 ευρώ το τετραγωνικό και στην Ραφήνα από 200 έως 300 ευρώ το τ.μ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ