Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 13:53

  Από τον Ιούλιο η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής με εξόφληση σε 96 δόσεις

  Από τον Ιούλιο η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής με εξόφληση σε 96 δόσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου 

  Νέα παράταση για τον Ιούλιο, αντί για τον Μάιο, στην έναρξη επιστροφής μέρους των ενισχύσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή και εξόφληση σε 96, αντί σε 90, δόσεις προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

  Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι από τις ενισχύσεις ύψους 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής το διάστημα Απριλίου 2020 - Ιουνίου 2021 έχουν ήδη "κουρευτεί" τα 6 δισ. ευρώ και πλέον οι ενισχυόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν 2,3 δισ. ευρώ. 

  Τόνισε όμως ότι τα χρήματα αυτά θα αποπληρωθούν σταδιακά από τον ερχόμενο Ιούλιο (αντί μετά το τέλος του πρώτου τετραμήνου που είχε ανακοινωθεί) και οι δόσεις για την εξόφλησή τους θα είναι 96, αντί για 90 που είχε θεσμοθετηθεί. 

  Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει άμεσα την εξαγγελία του για την παράταση μέχρι και το τέλος του χρόνου των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση, μεταφορές, θέατρα και κινηματογράφους. 

  Μάλιστα είπε ότι και οι δύο νέες διευκολύνσεις που γίνονται λόγω της κρίσης του υψηλού πληθωρισμού θα θεσμοθετηθούν με υπουργικές αποφάσεις που θα δημοσιοποιηθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ