Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Απρ-2022 20:03

  Άδ. Γεωργιάδης στο Capital.gr: Ασταμάτητη ροή προτάσεων για επενδύσεις στις ΑΠΕ μετά το ξέσπασμα του πολέμου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο πεδίο των επενδύσεων όχι μόνον δεν μας έχει βλάψει, αλλά τελικώς μας έχει ωφελήσει, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Capital.gr και στον Γιώργο Λαμπίρη, από τον χώρο όπου διεξάγεται το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

  "Έφερε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο επίκεντρο και πλέον επενδύσεις στον τομέα αυτόν έρχονται ασταμάτητα. Είναι πια περισσότερο δικό μας θέμα αν μπορούμε να τις αδειοδοτήσουμε και να προωθήσουμε αυτές τις επενδύσεις, παρά των επενδυτών", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

  Όσον αφορά τον κλάδο του τουρισμού, πρόσθεσε: "Δεν λέω βεβαίως ότι ωφελήθηκε από τον πόλεμο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει πάθει ζημιά. Ακόμα κρατάει όπως ήταν - είχε στην αρχή μία μικρή κάμψη, ωστόσο στη συνέχεια επανήλθε. Το κομμάτι των τουριστών από τη Ρωσία ήταν μύθος ότι αποτελούσε μεγάλο ποσοστό για την Ελλάδα. Πέρσι ήταν το 1,26% των αφίξεων. Δεν ήταν κάτι σημαντικό", τόνισε.

  Σε ερώτηση για το κατά πόσον το πλαφόν του 3% στις αυξήσεις στα ενοίκια των επαγγελματικών ακινήτων θα μπορούσε να επεκταθεί και στα οικιστικά ακίνητα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν κάθετος: "Όχι, αφορά τις επαγγελματικές μισθώσεις, εξαιρουμένων των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, δηλαδή των μεγάλων μισθώσεων. Στόχος είναι να προστατευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τώρα δέχονται την πίεση και του ενεργειακού κόστους, και της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κρίσης.

  "Η αναδρομικότητα θα εφαρμοστεί με συμψηφισμό", ξεκαθάρισε. "Επεξεργαζόμαστε τη σχετική διάταξη. Η πολιτική μας βούληση είναι να προστατευτεί η μικρομεσαία επιχείρηση. Δεν μας ενδιαφέρει π.χ. εάν μία τράπεζα, η οποία ενοικιάζει ένα κατάστημα, θα πληρώσει 1% παραπάνω. Μπορεί να το αντέξει. Μας ενδιαφέρει η μικρομεσαία επιχείρηση", κατέληξε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ