Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Μαρ-2022 08:24

  Έρχεται διπλή δόση του οικογενειακού επιδόματος

  Έρχεται διπλή δόση του οικογενειακού επιδόματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Πακέτο διπλής δόσης επιδομάτων τέκνων θα λάβουν οι δικαιούχοι της σχετικής παροχής κατά τον τρέχοντα και επόμενο μήνα.

  Η πρώτη δόση θα καταβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου και θα αφορά στην πρώτη διμηνιαία καταβολή του οικογενειακού επιδόματος για το 2022.

  Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί πιθανότατα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή μεταξύ 18-21 Απριλίου (καθώς η Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου είναι αργία).

  Πρόκειται για έκτακτη καταβολή στα πλαίσια της δέσμης μέτρων στήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Η δόση αυτή θα αντιστοιχεί στο 1,5 της μηνιαίας καταβολής του οικογενειακού επιδόματος.

  Πιο αναλυτικά :

  1. Τακτική καταβολή (1ης) διμηνιαίας δόσης οικογενειακού επιδόματος για το 2022.

  Από τον ΟΠΕΚΑ την Πέμπτη 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί (μεταξύ άλλων) καταβολή 119,4 εκατ. ευρώ σε 580.673 δικαιούχους για οικογενειακά επιδόματα παιδιών.

  2. Έκτακτη καταβολή οικογενειακού επιδόματος πριν το Πάσχα.

  Χορηγείται μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα), στα πλαίσια της έκτακτης δέσμης μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω ακρίβειας.

  Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

  Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, το μέσο μηνιαίο οικογενειακό επίδομα ανέρχεται σε 137 ευρώ. Εφόσον τον Απρίλιο θα καταβληθεί 1 ½ μηνιαία δόση, οι δικαιούχοι, κατά μέσο όρο θα λάβουν το ποσό των 205 ευρώ (137 ευρώ Χ 1,5).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ