Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Φεβ-2022 07:55

  Προς παράταση η ασφαλιστική ικανότητα έως το 2023 - Ποιους αφορά

  Προς παράταση η ασφαλιστική ικανότητα έως το 2023 - Ποιους αφορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Για άλλον ένα χρόνο αναμένεται να παραταθεί η ασφαλιστική ικανότητα για όσους ασφαλισμένους είχαν το σχετικό δικαίωμα το 2021.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη των ταμείων, φαίνεται να έχει "κλειδώσει” η κυβερνητική απόφαση η οποία θα προβλέπει την παράταση της πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έως τις 28/2/2023 για όσους είχαν αυτή τη πρόσβαση στις 28/2/2021.

  Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (υγειονομική περίθαλψη, φαρμακευτική κάλυψη) για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ και τα μέλη των οικογενειών τους, θα διασφαλισθεί για το επόμενο δωδεκάμηνο (έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2023), ανεξαρτήτως του κατά πόσο οι εν λόγω εργαζόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής ικανότητας που προβλέπει η νομοθεσία.

  Οι προϋποθέσεις που προέβλεπε μέχρι σήμερα η νομοθεσία για την ετήσια ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας, ήταν η ύπαρξη τουλάχιστον δύο μηνών ή 50 ημερών ασφάλισης κατά το προηγούμενο της ανανέωσης έτος.

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα προβλέπεται η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των εργαζομένων για το επόμενο δωδεκάμηνο, χωρίς να εξετάζεται αν το 2021 είχαν δύο μήνες ή 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ καλύπτονται και όλες οι ειδικές κατηγορίες για τις οποίες η ασφαλιστική ικανότητα ανανεωνόταν με ειδικές διατάξεις κατά τα προηγούμενα χρόνια.

  Έτσι, θα διασφαλισθεί η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο για τους ίδιους όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ