Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιαν-2022 07:43

  Ξεκινά ο διαγωνισμός 186 εκατ. ευρώ για το τρίτο κομμάτι του ΒΟΑΚ

  Ξεκινά ο διαγωνισμός 186 εκατ. ευρώ για το τρίτο κομμάτι του ΒΟΑΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Στην προκήρυξη του ανοιχτού, διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την κατασκευή του τρίτου τμήματος του ΒΟΑΚ, "Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος", ένα έργο μήκους 14 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών.

  Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθµιση, βελτίωση και εκσυγχρονισµός του οδικού τµήµατος του ΒΟΑΚ για την αύξηση της ασφάλειας των σηµερινών και µελλοντικών µετακινήσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης. 

  Η χρηματοδότηση του θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Τι προβλέπει το έργο

  Το έργο "Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τμήμα: Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου" αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τμήματος "Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος” του ΒΟΑΚ, με διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 14,00 χλμ., και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.

  Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τμήματος "Χερσόνησος-Νεάπολη”, θα υλοποιηθεί με βελτίωση της διατομής και της γεωμετρίας της υφιστάμενης σήμερα ΝΕΟ Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου του ΒΟΑΚ, που αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 300 χλμ. και εκτείνεται από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

  Αναλυτικά, το έργο αφορά στη βελτίωση-διαπλάτυνση του υφιστάμενου τμήματος "Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος” και θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ανά κατεύθυνση. 

  Στο έργο, με δικαίωμα προαίρεσης υπέρ του Δημοσίου, περιλαμβάνεται και η βελτίωση διατομής και γεωμετρίας της ΠΕΟ Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και των συνοδών έργων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ