Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Δεκ-2021 16:47

  Επιδοτήσεις με κριτήρια για την ενεργειακή κρίση

  Επιδοτήσεις με κριτήρια για την ενεργειακή κρίση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το πακέτο στήριξης που θα δοθεί το 2022 σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, οι υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και Α. Σκέρτσος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα θα περιλαμβάνουν:

  -Ενισχύσεις στα νοικοκυριά με κριτήρια όπως η χρήση της κατοικίας (εάν είναι κύρια) ενώ δεν είναι σαφές ακόμη εάν τελικώς θα εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια

  -Ενισχύσεις προς όλες τις επιχειρήσεις, τόσο στην υψηλή και τη μέση όσο και στη χαμηλή τάση. Οι ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις θα δίνονται ως ποσοστό της κατανάλωσης κλιμακωτά

  -Το ύψος των επιδοτήσεων θα αναθεωρείται κάθε μήνα ανάλογα με το ύψος της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος

  Τα μέτρα έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προς έγκριση.

  Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρείται μικρή αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου αλλά και της χονδρικής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των έντονων διακυμάνσεων και στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς. 

  Αξίζει να αναφερθεί ότι για την Πρωτοχρονιά, σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη με εξαίρεση την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία οι τιμές του ρεύματος θα πέσουν κάτω από τα 100 ευρώ/MWh. Στη χώρα μας η τιμή θα παρουσιάσει αύξηση 22,8% στα 143,94 ευρώ/MWh.

  Διαβάστε ακόμη:
  Σε πτώση οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ