Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Δεκ-2021 11:53

  Αύξηση της επιδότησης στο ρεύμα εξετάζει η κυβέρνηση

  Αύξηση της επιδότησης στο ρεύμα εξετάζει η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tου Χάρη Φλουδόπουλου

  Την αύξηση της επιδότησης στο ρεύμα εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστούν και τα αναγκαία κονδύλια για τη χρηματοδότηση του μέτρου.

  Εξάλλου, πριν λίγο ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής προανήγγειλε νέα μέτρα ανακούφισης για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

  Σύμφωνα πάντως με τις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο θα αυξηθεί οριζόντια για όλους τους καταναλωτές. Όσον αφορά στο ποσό το επικρατέστερο σενάριο είναι η επιδότηση να αυξηθεί από τα 130 στα 150 ευρώ /μεγαβατώρα. Καθώς ισχύει πλαφόν στην επιδότηση για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, το ποσό της μηνιαίας επιδότησης θα κινηθεί λίγο κάτω από τα 50 ευρώ το μήνα, μεταξύ 46 και 49 ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το Νοέμβριο αλλά και σύμφωνα με τις αρχικές προθέσεις της κυβέρνησης για τον Δεκέμβριο, το ύψος της επιδότησης ήταν στα 39 ευρώ/μήνα. Το ποσό αυτό κάλυπτε τις αυξήσεις στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος έως και 220 ευρώ /μεγαβατώρα. Καθώς όμως οι τιμές του ρεύματος έχουν εκτροχιαστεί και βρίσκονται πολύ πάνω, για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του ποσού της επιδότησης για τον μήνα που τρέχει. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι για σήμερα η μέση τιμή της χονδρικής του ρεύματος έχει εκτιναχθεί στα 328,46 ευρώ η μεγαβατώρα. 

  Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις ακόμη δεν έχουν κλειδώσει καθώς θα πρέπει να εξεταστεί εάν τα κονδύλια που προέρχονται από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής CO2 που χρηματοδοτούν το μέτρο της επιδότησης, επαρκούν για να καλύψουν και τη νέα αύξηση που μελετάται. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ