Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 18:45

  Νέες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

  Νέες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλε για το ερχόμενο διήμερο το σωματείο των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) του λιμανιού του Πειραιά, ζητώντας διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  "Η πρόταση για τη ΣΣΕ που έχουμε ήδη κοινοποιήσει είναι αποτέλεσμα μαζικής Γενικής Συνέλευσης, με την συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων για το περιεχόμενο, καθώς και την ομόφωνη έγκρισή της" σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σημερινή ανακοίνωση του σωματείου.

  "Κάνουμε σαφές ότι όσο συνεχίζεται η αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εμείς κλιμακώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση και δίνουμε αποφασιστικό και μαζικό ραντεβού στις πύλες του λιμανιού με 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου 2021. Ραντεβού στις 05:00 στο λιμάνι" συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι.

  Από τον ΟΛΠ κάνουν λόγο για μία "παράνομη κινητοποίηση ενός σωματείου της μειοψηφίας των εργατών" και ζητούν σε περίπτωση που αποκλειστούν οι προβλήτες την παρέμβαση της κυβέρνησης.

  Εν αναμονή 21 πλοία

  Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Διεθνής Ναυτική Ένωση, η οποία εκπροσωπεί θεσμικά ελληνικές εταιρείες πρακτόρευσης διεθνών ναυτιλιακών γραμμών, κρουαζιερόπλοιων και ποντοπόρων πλοίων.

  "Αναφερόμενοι στη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση (Τετάρτη 1η και Πέμπτη 2η Δεκεμβρίου 2021) που μόλις εξήγγειλε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και λαμβάνοντας υπόψη πως ο Εμπορικός Λιμένας Πειραιώς είναι κλειστός από τις 15:00μμ την Κυριακή 28η Νοεμβρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της γνωστής αδυναμίας παροχής πλοηγικών υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε πως στο Αγκυροβόλιο Πειραιώς έχουν ήδη καταπλεύσει 10 mother vessels και 11 feeders, εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης.

  Ταυτόχρονα, ο συνωστισμός εμφόρτων και κενών εμπορευματοκιβωτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Πειραιώς είναι δυστυχώς ασφυκτικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια αγορά και κατ’ επέκτασιν για την Εθνική Οικονομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

  Με τον προσήκοντα σεβασμό στο δικαίωμα τόσο της απεργίας όσο και της εργασίας, απευθύνουμε έκκληση προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. να διαφυλάξει την -βάσει Νόμου προβλεπόμενη- επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σε αυτήν την εξόχως κρίσιμη περίοδο για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της Χώρας μας" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Το ιστορικό

  Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 25 Οκτωβρίου, μετά το θάνατο του εργαζομένου, Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας. Οι δύο προβλήτες έμειναν κλειστοί για περίπου μία εβδομάδα.

  Ακολούθησε η αποδοχή από πλευράς Cosco σειράς αιτημάτων των εργαζομένων και η συζήτηση εστίασε, χωρίς αποτέλεσμα όπως αποδεικνύεται, στη ΣΣΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ