Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 22:06

  Η Cosco έκανε αποδεκτά βασικά αιτήματα των εργαζομένων στον Πειραιά

  Η Cosco έκανε αποδεκτά βασικά αιτήματα των εργαζομένων στον Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Προς αποκλιμάκωση φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Cosco έκανε αποδεκτά ορισμένα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι προγραμμάτιζαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι και επιβεβαιώνουν στο Capital.gr πηγές της ΣΕΠ, με επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας η Cosco δέχτηκε την εφαρμογή πεντάρας πόστας (πέντε άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο), την κατάργηση των κόντρα βαρδιών και τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. 

  Πρόκειται για βασικά αιτήματα που είχε θέσει το σωματείο των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ) στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, προκειμένου να παύσουν οι κινητοποιήσεις.

  "Είναι μία πρώτη νίκη" σχολιάζουν οι εργαζόμενοι. "Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη συλλογική σύμβαση εργασίας" συμπληρώνουν.

  Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η απεργία δεν έχει ανασταλεί ακόμη επίσημα και αύριο στις 14:00 θα διενεργηθεί η γενική συνέλευση του σωματείου για οριστικές αποφάσεις.

  Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είχαν κλείσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμφόρηση από containerships που περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Στον αντίποδα, κανονικά λειτουργεί ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ.

  "Έχουμε δώσει μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρή για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας" επεσήμαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ