Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 23:42

  Χρ. Σταϊκούρας: Η αναβάθμιση της Scope Ratings στη βαθμίδα BB+ είναι η 3η μέσα στην πανδημία

  Χρ. Σταϊκούρας: Η αναβάθμιση της Scope Ratings στη βαθμίδα BB+ είναι η 3η μέσα στην πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου

  "Είναι η τρίτη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των συνθηκών υψηλής αβεβαιότητας που αυτή έχει προκαλέσει παγκοσμίως, το αξιόχρεο της χώρας μας, δίνοντας ακόμα μία "ψήφο” εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις προοπτικές της".

  Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μετά την αναβάθμιση της Ελλάδα από τον γερμανικό οίκο αξιολόγησης Scope του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒ+ που είναι ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

  ‘Οπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικών στην δήλωση, η αναβάθμιση αποτελει αναμφίβολα, για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα θετικών εξελίξεων και βελτίωσης οικονομικών δεικτών το τελευταίο διάστημα.

  Προς επίρρωση των λόγω του ο κ. Σταϊκούρας, θύμιζει την αύξηση του ΑΕΠ κατά 16,2% το Β΄ τρίμηνο του 2021, στη μείωση των "κόκκινων" δανείων των ελληνικών τραπεζών κατά περίπου 46 δισ. ευρώ την τελευταία διετία, στην αύξηση της απασχόλησης κατά 2,8% το β’ τρίμηνο του έτους, στη διαρκή βελτίωση δεικτών, όπως είναι το οικονομικό κλίμα, η μεταποίηση και η οικοδομική δραστηριότητα, καθώς και στην επιτυχημένη πρόσφατη ταυτόχρονη έκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου.

  "Η διορατική εκδοτική πολιτική και η συνετή διαχείριση του "Ταμείου” της χώρας τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην πολυκύμαντη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, έχουν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των ταμειακών διαθεσίμων σε ασφαλή επίπεδα, υπερβαίνοντας τα 40 δισ. ευρώ αυτή την περίοδο" καταλήγει στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ