Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Αυγ-2021 15:26

  Έργα ανάπλασης οικισμών προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κασσάνδρας

  Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Άνω του 90% των πολιτών και γιατρών έχουν εμβολιαστεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έργα ανάπλασης οικισμών, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθούν σε κοινότητες του Δήμου Κασσάνδρας. Οι σχετικές μελέτες κατασκευής των έργων ολοκληρώθηκαν και η διοίκηση του Δήμου ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τους από κοινοτικούς, εθνικούς και αυτοδιοικητικούς πόρους.

  Οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα πληρούν βιοκλιματικά κριτήρια, ο αστικός εξοπλισμός θα αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ θα αναπτυχθούν νέοι χώροι πρασίνου. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν:

  - Στην ανάπλαση του οικισμού Φούρκας, έργο προϋπολογισμού 2,45 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- Υπουργείο Ανάπτυξης.

  - Σε ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων παραλιακής ζώνης των οικισμών Ν.Φώκαιας και Χανιώτης, προϋπολογισμού 608.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το "Πράσινο Ταμείο", υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  - Σε έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών του οικισμού Πευκοχωρίου προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

  - Στην ανάπλαση της πλατείας Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 384.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

  - Στην αποκατάσταση πλακοστρωμένων οδών του οικισμού Κρυοπηγής, προϋπολογισμού 105.350 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" - υπουργείο Εσωτερικών.

  - Στη συντήρηση πλακοστρωμένων οδών του οικισμού Αφύτου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ