Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 15:10

  Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση οφειλών που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή

  Μέτρα στήριξης 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Προκόπη Χατζηνικολάου

  Ελάχιστη μηνιαία δόση 30 ευρώ για οφειλές έως 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ προβλέπει η διάταξη για τη νέα ρύθμιση οφειλών 36-72 που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση αφορά την περίοδο της πανδημίας και τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021 για το τμήμα της κοινωνίας, το οποίο αποδεδειγμένα έχει πληγεί με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δήλωση Covid, τους ανέργους που εγγράφηκαν στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ".

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι αυτή η ρύθμιση μαζί με την έκπτωση κατά 3% για εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος μέχρι το τέλος Αυγούστου και μαζί με κάποιες άλλες διατάξεις, όπως η υπαγωγή των απινιδωτών στον μειωμένο φορολογικό συντελεστή 6% και η επέκταση της ρύθμισης για μειωμένο φορολογικό συντελεστή στο 13% στα εισιτήρια αθλητικών αγώνων μέχρι τις 30/6/2022 θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και θα συζητηθεί μεθαύριο, Πέμπτη.

  Σχετικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος παγίων δαπανών ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι από τις 4 Αυγούστου οι δικαιούχοι ρευστότητας (σε μέσα επίπεδα 14.000 ευρώ) θα μπορούν να κάνουν χρήση των πιστωτικών φόρου και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τη συνδρομή του κράτους.

  Μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, τις επόμενες ημέρες  θα ανοίξει η πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ "άρα, ένα κομμάτι επιχειρήσεων αυτές τις οφειλές θα μπορέσει να τις εξοφλήσει μέσα από την κάλυψη του σχήματος των παγίων δαπανών".

  Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αρνητικός στο αίτημα λογιστών και φορέων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου καθώς όπως είπε υποβάλλονται πάνω από 100.000 δηλώσεις κάθε μέρα. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τη Β΄ φάση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών - Εως 4 Αυγούστου οι αιτήσεις

  * Μαζικά αιτήματα για παράταση των φορο-δηλώσεων


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ