Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουλ-2021 11:19

  Ανοίγουν οι προσφορές για την Εγνατία Οδό

  Ανοίγουν οι προσφορές για την Εγνατία Οδό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Αύριο Πέμπτη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν οι προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού που έχουν κατατεθεί από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Εgis Projects και VINCI - Μυτιληναίος - ΑΒΑΞ.  

  Mετά την αποσφράγιση των προσφορών και εφόσον υπάρχει διαφορά κάτω του 15% το πιο πιθανό είναι να ζητηθούν βελτιωμένες προσφορές από τα σχήματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία ανακήρυξης του αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

  Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 και οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια έχουν θέσει επιτακτικά το ζήτημα των καθυστερήσεων έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.    

  Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

  Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). 

  Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

  Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για τα επόμενα 35 χρόνια. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ