Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Ιουν-2021 18:41

  ΕΚΤ: Προς αναθεώρηση στρατηγικής στη νομισματική πολιτική

  Τράπεζες: Κατά 30 δισ. ευρώ αύξησαν τον δανεισμό τους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο Τάουνους της Φρανκφούρτης έλαβε τόπο η ετήσια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη του δια ζώσης συνεδρίαση από τον Μάρτιο του 2020.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε σήμερα (20 Ιουνίου). Η ατζέντα επικεντρώθηκε στην προώθηση των συζητήσεων σχετικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν και θέματα που αφορούσαν τον ορισμό και τη μέτρηση της σταθερότητας των τιμών, το υποκείμενο αναλυτικό πλαίσιο, τον μεσοπρόθεσμο προσανατολισμό, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ενημέρωσης.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: "Ήταν καλό να συναντηθούμε ξανά αυτοπροσώπως, και οι λόφοι της Τάουνους ήταν η ιδανική τοποθεσία για επανασύνδεση μετά από μήνες μόνο διαδικτυακών συναντήσεων. Χαίρομαι που καταφέραμε να κάνουμε σε βάθος συζητήσεις και σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο στη διαμόρφωση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της μελλοντικής νομισματικής πολιτικής".

  Τέλος, όπως έγινε γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της αναθεώρησης της στρατηγικής αφού λάβει επίσημες αποφάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ