Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 12:18

  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία

  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το μεγαλύτερο σχέδιο ανάκαμψης στην Ευρώπη από το σχέδιο Μάρσαλ έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας για το NextGenerationEU των 800 δισ. ευρώ στην εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0", μαζί με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

  "Το σχέδιο NextGenerationEU αφορά την ανάταξη ολόκληρης της Ευρώπης, είναι η απάντηση μας στην κρίση της πανδημίας και θα διαμορφώσει την Ευρώπη για τις επόμενες δεκαετίες", δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.  

  Σημείωσε ότι ήδη η Ευρώπη επιστρέφει στην ανάπτυξη μετά την δύσκολη εποχή της πανδημίας και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμβολή του στην προσπάθεια για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που υιοθετήθηκε στην Ε.Ε. 

  Ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως στο "Ελλάδα 2.0", σημειώνοντας την "εξαιρετική συνεργασία" των υπηρεσιών της Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές. 

  "Δεν υπάρχει αμφιβολια ότι σχέδιο θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία", ανέφερε. "Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα κάνουν πιο ισχυρή την Ελλάδα. Το ελληνικό σχέδιο υποστηρίζει πράσινους στόχους, προωθεί την ψηφιοποίηση με επενδύσεις στο 5G, εκσυγχρονίζει τις μικρές επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση".

  Όπως επισήμανε, στην πράσινη μετάβαση και ψηφιοποίηση θα οδηγηθεί πάνω από το 65% των πόρων.

  Παράλληλα, "το σχέδιο προβλέπει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα. Είναι ένα φιλόδοξο και μακρόπνοο σχέδιο και θα βοηθήσει την Ελλάδα να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον", σημείωσε. 

  Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις μπορούν να γίνουν τον Ιούλιο.

  "Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά για την εφαρμογή του σχεδίου. Ελλάδα και Ε.Ε. βαδίζουν χέρι χέρι, σήμερα γράφουμε μαζί ιστορία, γιατί η δική σας επιτυχία είναι επιτυχία της Ευρώπης. Με τιμή και χαρά λοιπόν παραδίδω το Next Generation EU", τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ