Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Μαϊ-2021 16:55

  Οδυσσέας Αθανασίου: Μέσα στον Ιούνιο οι υπογραφές για τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε.

  Οδυσσέας Αθανασίου: Μέσα στον Ιούνιο οι υπογραφές για τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα 

  "Μέσα σε 3 εβδομάδες περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και σε λιγότερο από 7 εβδομάδες (σ.σ. μέσα στον Ιούνιο) θα πέσουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση της Ελληνικό ΑΕ".

  Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά projects της χώρας που η κατασκευή του θα εκκινήσει πολλές επενδύσεις και παράλληλα θα τοποθετήσει την χώρα μας στο κέντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος. 

  Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και δη τον Ιούνιο θα προκυρηχτούν διαγωνισμοί ύψους 400 με 500 εκατ. ευρώ που θα αφορούν έργα υποδομής στην έκταση του Ελληνικού, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγουν και νέοι διαγωνισμοί επιπλέον 500 εκατ. ευρώ που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των κατασκευαστικών Ομίλων της χώρας. 

  Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου μέχρι το τέλος του έτους στο Ελληνικό θα κατασκευαστούν δύο κτίρια καθώς και οι υποδομές που προβλέπεται να γίνουν, ενώ μέχρι το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά. 

  Επίσης το πάρκο των 2.000 στρεμμάτων (το οποίο θα είναι 15 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο) καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023. 

  Ο κ. Αθανασίου μίλησε για την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου, ενώ για την κατασκευή του όπως είπε θα επιδιωχθούν συνεργασίες και με άλλους Ομίλους.   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ