Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 15:51

  Θ. Σκυλακάκης: Τον Αύγουστο τα πρώτα 4 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – 6 δισ. κάθε χρόνο

  Θ. Σκυλακάκης: Τον Αύγουστο τα πρώτα 4 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – 6 δισ. κάθε χρόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα πρώτα 4 δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα μας αναμένονται στα μέσα ή και στο τέλος του Αυγούστου, από εκεί και μετά, περίπου, θα έχουμε εισροές της τάξης των 6 δισ. ετησίως, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

  Ο κ. Σκυλακάκης είπε ακόμη ότι τα 4 δισ. θα αφορούν σε έργα που θα έχουν ξεκινήσει ήδη αλλά και σε έργα που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Θα ξεκινήσουμε τα έργα άμεσα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με το δικό μας ρίσκο και με τους δικούς μας πόρους, πριν την έγκριση και πριν πάρουμε τα χρήματα από το Ταμείο. Καλούμεθα, για να πετύχει το σχέδιο να διπλασιάσουμε την απορρόφηση των επενδυτικών κονδυλίων μέσα σε ένα χρόνο και ταυτόχρονα να αυξήσουμε κατά 30% τις ιδιωτικές επενδύσεις, πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

  Η πρόκληση είναι μεγάλη, η ευκαιρία μοναδική, θα πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι η Ελλάδα επιστρέφει και αλλάζει, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Στην πορεία υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι αλλά και τεράστια οφέλη, οι κίνδυνοι είναι να συναντήσουμε συμπεριφορές του παρελθόντος και τα οφέλη πολλά, τα οποία θα αντανακλούν στον κάθε Έλληνα πολίτη. Η απορρόφηση αρχίζει από αύριο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κατατέθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στην Κομισιόν - Περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ