Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 14:08

  Ετοιμάζονται για απολύσεις 4 στις 10 επιχειρήσεις

  Ετοιμάζονται για απολύσεις 4 στις 10 επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.25

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απολύσεις τους επόμενους έξι μήνες, αφήνουν 4 στους 10 επιχειρηματίες (ποσοστό 56%) που συμμετείχαν σε έρευνα που πραγμτοποίησε η Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από τις 16 έως τις 19 Απριλίου, σε δείγμα 1.023 ενηλίκων. Από τα ευρήματα της έρευνα προκύπτει πως ποσοστό 15% των επιχειρηματιών που απασχολούν εργαζομένους απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι θεωρεί "σίγουρα" υπαρκτό το ενδεχόμενο απολύσεων ενώ ποσοστό 25% απάντησε πως είναι "μάλλον" υπαρκτό.

  Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρηματίες, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΕΑ, το 44% του δείγματος βρίσκεται με προσωπικές ή οικογενειακές τραπεζικές, φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχει καθυστερήσει την πληρωμή τους (όταν το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό της Αττικής είναι 21%). Το 34% έχει επαγγελματικές τραπεζικές, φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις σε καθυστέρηση και ποσοστό 56% ανησυχεί για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του, τους επόμενους 6 μήνες.

  Η απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα επικροτείται από 8 στους 10 καταναλωτές της Περιφέρειας Αττικής. Πάνω από τους μισούς έχουν ήδη επισκεφθεί ή σκοπεύουν ("Σίγουρα" ή "Μάλλον") να επισκεφθούν, μέσα στις επόμενες ημέρες κάποιο κατάστημα, από όσα άνοιξαν πρόσφατα. Την ίδια στιγμή 3 στους 4 (73%) αξιολογούν θετικά το άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, το άνοιγμα της εστίασης αποτελεί επιθυμία μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

  Επίσης η έρευνα δείχνει την ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης της στήριξης όλων όσων έχουν πληγεί σημαντικά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το 50% των συμμετεχόντων αξιολογεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων – καταστημάτων – επαγγελματιών, όμως το 44% απαντά αρνητικά επιθυμώντας (προφανώς) μεγαλύτερη ενίσχυση.

  Από την έρευνα προκύπτει επίσης πως το ποσοστό όσων αγοράζουν μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων διατηρείται υψηλό: οι 6 στους 10 από όσους χρησιμοποιούν το internet. Η υψηλή, σύμφωνα με τα στοιχεία, αξιοποίηση του διαδικτύου, των e-shop και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής παραγγελίας αναμένεται να συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 6 στους 10 (58%) αξιολογούν σήμερα θετικά τις μεθόδους click away και click in shop (ως λύσεις ανάγκης).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ