Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 14:32

  Reuters: Η Ελλάδα αίρει την υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR

  αεροδρόμιο-κορονοϊός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελλάδα σχεδιάζει να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες, με την προϋπόθεση είτε να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού είτε να έχουν αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι τους, τόνισε ανώτερη κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

  Τον Μάρτιο, η Ελλάδα είχε άρει την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή είχαν πραγματοποιήσει αρνητικό τεστ.

  "Θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και εξής, εν όψει του ανοίγματος της 14ης Μαΐου για τον τουρισμό", ανέφερε η υπουργική πηγή στο Reuters, διατηρώντας την ανωνυμία της.

  Οι πολίτες της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και μέσω δύο χερσαίων συνοριακών διαβάσεων.

  Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα εάν μπορούν να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ή τη διενέργεια τεστ PCR λιγότερο από 72 ώρες πριν το ταξίδι τους.

  Μέχρι σήμερα, όλοι οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν στην Ελλάδα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ και να υποβάλλονται σε καραντίνα 7 ημερών. Για τους πολίτες της Βρετανίας και των Εμιράτων, μάλιστα, απαιτείται και δεύτερο υποχρεωτικό τεστ στο αεροδρόμιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ