Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Φεβ-2021 20:40

  "Παράθυρο" για νέα παράταση και 48 δόσεις και για τα ασφαλιστικά χρέη της πανδημίας

  Όλοι οι τρόποι πληρωμής των φόρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:00

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Τον δρόμο για νέα παράταση και νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών χρεών του πρώτου lockdown άνοιξαν οι ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ για παράταση των φορολογικών χρεών των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων έως τον Δεκέμβριο 2021 και έπειτα δυνατότητα ρύθμισης τους σε έως 48 δόσεις. 

  Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο προβλέπει πως αναμένεται να υπάρξουν αύριο σχετικές αποφάσεις και ανακοινώσεις και για τις υπό αναστολή ασφαλιστικές οφειλές  των κλειστών και πληττόμενων εργοδοτών για την περίοδο Φεβρουαρίου - Απριλίου του 2020 και για τις υπό αναστολή ασφαλιστικές οφειλές των κλειστών και πληττόμενων επαγγελματιών για την περίοδο Φεβρουαρίου -Μαΐου 2020.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, οι παραπάνω ασφαλιστικές οφειλές θα μπορούν εξοφληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 (αντί της 30ης Απριλίου του 2021, σύμφωνα με την ισχύουσα παράταση). Έτσι, θα δοθεί 8μηνη παράταση.

  Εναλλακτικά, θα μπορούν να εξοφληθούν σε έως 48 έντοκες δόσεις (αντί για έως 24 δόσεις, σύμφωνα με την υφιστάμενη ρύθμιση). Αυτό σημαίνει πως θα διπλασιασθούν οι δόσεις εξόφλησης των υπό αναστολή εισφορών. Με άλλα λόγια, όποιος επιχειρηματίας δεν μπορέσει να πληρώσει τις προαναφερθείσες εισφορές έως τον Δεκέμβριο του 2021, θα μπορεί να τις εξοφλήσει σε έως 48 δόσεις -δηλαδή σε έως 4 χρόνια (το 2022-2025).

  Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα μπορεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

  Επίσης, οι δόσεις των ασφαλιστικών ρυθμίσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων για τον μήνα Φεβρουάριο αναμένεται, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, να ανασταλούν για ένα μήνα.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ που αναγράφονται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021, οι υπό αναστολή εισφορές των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων (εργοδοτών και επαγγελματιών) ανέρχονται σε 315 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ