Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιαν-2021 17:04

  Η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. ευρώ μέσω επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου

  Σε ομόλογα και μετοχές, αλλά με όρια η επένδυση των εισφορών του νέου επικουρικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελλάδα άντλησε το ποσό των 2 δισ. ευρώ (2,43 δισ. δολαρίων) μέσω της επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με βασικούς διαπραγματευτές δύο ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην πρώτη έξοδό της στις αγορές για το 2021, αναφέρει το Reuters.

  Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχαν στη έκδοση. Ο ΟΔΔΗΧ εξέδωσε το ομόλογο 30 ετών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, πέρυσι.

  Η ημέρα του διακανονισμού είναι η 20ή Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε αργά τη Δευτέρα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

  Η απόδοση κυμαίνεται στο 1,5%, σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς.

  Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να δανειστεί 8-12 δισ. ευρώ από τις αγορές φέτος, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές χρέους, μειώνοντας παράλληλα τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ ο οποίος ανήλθε στο 208,9% το 2020 και διατηρώντας ένα επαρκές ταμειακό απόθεμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Ανώτερος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters τον Δεκέμβριο ότι η Ελλάδα θέλει να προχωρά σε τουλάχιστον μια έξοδο στις αγορές κάθε τρίμηνο για τους επόμενους 15 μήνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  ΦΕΚ 18.01.2021 (153 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ